Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Макаронні вироби варять двома способами



¨ І спосіб (зливний). Макарони, локшину, вермішель кла­дуть у киплячу підсоле­ну воду (на 1 кг макаронних виробів 5–6 л води і 50 г солі), варять, періодично по­мішуючи, до готовності. Чим більшим є співвідношення води і макаронних виробів, тим швидше закипає вода після засипання макаронів, тим вищою буде якість готового виробу. Тривалість варіння макаронних виро­бів залежить від їхнього виду. Макарони варять 20–З0 хв, локшину – 20–25, вермішель – 12–15 хв.

¨ Відварені макаронні вироби відкидають на сито або на друшляк і промивають гарячою водою, перекладають у посуд, заправляють розтопленим жиром.

¨ Під час варіння макаронні вироби збільшуються в об'ємі в 2–З рази внаслідок поглинання води, що клейстери­зується. Таке збільшення називається приварком і ста­новить 150%. Відвари з макаронних виробів вико­ристо­вують для приготування перших страв і соусів.

¨ II спосіб (незливний). У киплячу підсолену воду (на 1 кг– 2,2–3 л води і З0 г солі) засипають макаронні вироби і варять до загусання, помішуючи. Наприкінці варіння додають жир, закрива­ють кришкою, доварюють на слабкому вогні так само, як каші. Приварок становить 200–300%. Таким способом варять макарон­ні вироби, які потім використовують для приготування запечених страв.

¨ Макарони відварені подають як самостійну страву з жиром, овочами, кисло-молочним сиром, квасолею і підсмаженою з томат­ним пюре цибулею, маком, гри­ба­ми їх використовують як гарнір до страв із м'яса та риби.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 911 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...