Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ірраціональні нерівності



На рівні вимог обов'язкових ре­зультатів навчання програма не вимагає ознайомлювати учнів зі способами розв'язування ірраціональних нерівностей. Однак на підвищеному і поглибленому рівнях треба передбачити розв'я­зування найпростіших ірраціональних нерівностей.

Формування умінь і навичок розв'язування рівнянь і нерівностей.

В процесі формування умінь і навичок розв'язання рівнянь і нерівностей виділяють наступні етапи.

Підготовчий етап. Його мета - формування в учнів мотиву оволодіння відповідними уміннями і навичками, актуалізація знань, необхідних при введенні і закріпленні прийому розв'язання рівняння або нерівності. Діяльність учнів на цьому етапі носить репродуктивний або репродуктивно-творчий характер.

Ознайомлювальний етап складається з пояснення учням прийому розв'язання рівняння або нерівності, який фіксується в алгоритмі (навчальному прийомі), і усвідомлені ними кожного кроку алгоритма і їх послідовності. Діяльність учнів повинна здійснюватися на наслідувальному і репродуктивному рівнях.

Третій етап. Його суть полягає в формуванні уміння застосовувати прийом. Від учнів вимагається чітке розуміння того, як треба застосовувати прийом і фактичне виконання дій, які входять до нього, часто неточні і нестійкі, з інтенсивною концентрацією уваги. Діяльність учнів здійснюється на репродуктивному рівні.

Четвертий етап - формування навику застосовувати прийом, метою якого є автоматизація уміння. Формування навику досягається в результаті багаторазових застосувань вивченого прийому, орієнтована основа прийому скорочується, його виконавча частина автоматизується. Діяльність учнів здійснюється на репродуктивному рівні.

П'ятий етап - трансформація навику. Суть його заключаешься в застосуванні навику в різноманітних ситуаціях. Діяльність учнів здійснюється на репродуктивному або творчому рівнях.

Важливим завданням учителя с забезпечення в учнів повноцінних навичок по розв'язуванню рівнянь і нерівностей, які характеризуються наступними якостями: правильністю, усвідомленістю, автоматизмом і міцністю.

Література:

1. Слєпкань З. І. Методика навчання математики: Підручник. – 2-ге вид., допов. і перероб. – К.: Вища шк., 2006. – 582с.

2. Бевз Г. П. Методика викладання математики: Навч. посібник. – К.: Вища шк., 1995. – 367с.

3. Методика преподавания математики в средней школе: Общая методика / В. А. Оганесян, Ю. М. Колягин, Г. Я. Луканкин, В. Я. Соминський. – 2-е изд., перераб и доп. – М.: Просвещение, 1980. – 367с.

4. Методика преподавания математики в средней школе: Частная методика / Сост. В. И. Мишин. – М.: Просвещение, 1987. – 414с.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 417 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...