Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відображення множин (функції). О.1 Відповідність між двома множинами та при якій кожному елементу з мн



О.1 Відповідність між двома множинами та при якій кожному елементу з мн. відповідає не більше ніж один елемент з множини назив. функцією або функціональною залежністю між множинами та .

, – залежна змінна або ф-ія; – незалежна змінна.

О.2 Нехай та – довільні множини, – функціональна відповідність між цими множинами. Мн. тих елементів з мн. , яким функціональна відповідність ставить елемент з мн. назив. областю визначення ф-ії і похначається .

Існує інший підхід до означення поняття ф-ії.

О.3 Нехай та — довільні множини. Якщо за деяким правилом кожному елементу мн. ставиться у відповідність єдиний елемнт з множини , то кажуть, що між мн. та встановлюється функціональна залежність або ф-ія.

О.4 Нехай та – довільні множини, – функціональна залежність між цими множинами. Мн. тих з мн. , які поставлені у відповідність ел. з мн. з області визначення за допомогою ф-ії називається множиною значень ф-ій і познач. .

О.5 Ф-ія область визначення і множина значень якої є числовими множинами назив. числово. ф-єю.

О.6 Нехай – числова ф-ія. Множина точок називається графіком ф-ії .

Способи задання ф-ій

Існують різні способи задання ф-ії. Найбільш конкретними способами задання ф-ії є:

— Аналітичний;

— Табличний;

— Графічний;

— Словесний.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 416 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...