Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Великої рогатої худоби. Мета заняття:Опрацювати основни технологічні вимоги до організації процесу вирощування й відгодівлі молодняку з повним циклом



Мета заняття: Опрацювати основни технологічні вимоги до організації процесу вирощування й відгодівлі молодняку з повним циклом.

Набути практичних навиків розроблення моделі і проведення робочих розрахунків і економічної оцінки технологічного процесу.

Завдання до заняття:

1.Використовуючи матеріали, зібрані під час виробничої практики, або технологічне завдання надане викладачем зробіть робочі розрахунки та циклограму технологічного процесу вирощування і відгодівлі худоби (2 - 3 періоди).

2.Враховуючи спосіб утримання худоби, який ви закладаєте у технологічний процес, розробіть поопераційні карти операцій приготування кормів до згодовування і видалення гною.

3.Користуючись матеріалами робочих розрахунків технологічного процесу, розрахуйте затрати праці (люд.-год)і кормів (ц. корм, од.) на 1 ц приросту і зробіть їх аналіз.

Методичне забезпечення:

індивідуальні завдання для розроблення моделі і проведення робочих розрахунків ферми по вирощуванню і відгодівлі молодняку худоби, ОНТП-1-89, нормативні матеріали, підручники, довідники, таблиці, каталоги, ПЕОМ.

Рекомендована література:

1.Курсовое и дипломное проектирование по скотоводству / Ю. Д. Рубан, П. Д. Бакшеев, И. А. Бузун и др.-М.: Колос, 1983.-200 с.

2.Операционная технология откорма крупного рогатого скота

/ Сост. Е. А. Шашков.- М.: Росагропромиздат, 1988.- 220 с.

3.Рационализация рабочих процессов в скотоводстве / Под ред. А. В. Линевича.-М.: Колос, 1982.-222 с.

4.Рубан Д.Д. Скотарство і технологія виробництва молока та яловичини. - Харьков.: Еспада, 2002. - 576с

Методичні вказівки:

В Україні усе більшого значення набуває спеціалізоване м’ясне скотарство з використанням м’ясних порід худоби. При цьому їснують три форми спеціалізованих господарств по виробництву яловичини:

1.спеціалізовані ферми в господарствах з молочно і молочно-мясною худобою (внутрішньогалузева спеціалізація);

2.вузькоспеціалізовані господарства, які, як правило, не займаються власним відтворенням стада;

3.великі міжгосподарські підприємства по вирощуванню вирощуванню і відгодівлі худоби, що базуються на максимальному використанні таких дешевих кормових засобів, як жом і барда.

Утримання на відгодівлі молодняку великої рогатої худоби може бути прив’язним і безприв’язним залежно від господарських умов.

Організація відгодівлі тварин може відбуватися в закритих приміщеннях, на відгодівельних майданчиках відкритих, закритих та напів відкритих типах преміщень.Тварин утримують групами, які формують залежно від статі, віку і розвитку тварин з різницею в живій масі не більше 15%.

Розміри підприємств з виробництва яловичини залежат від природно-кліматичних зон і при їх розрахунку користуються видповідними коефіцієнтами [4].

Технологія на підприємствах м’ясного скотарства, характеризується підсисним вирощуванням телят під матерями до 6-8 місячного віку, безприв’язним утриманням усіх груп тварин з використанням пасовищ і без них.

Робочі розрахунки технологічного процесу передбачають його детальну розробку із визначенням потреби тварин, кормів та інших матеріальних засобів для забезпечення виробництва запланованої продукції.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 993 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...