Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

А.О.Капелюшний. "1+1" донедавна щосереди, о 21.50, в ефірі йшла "Гумористична програма "Повне мамаду"; в той самий час на УТ-1 транслювалися матчі



"1+1" донедавна щосереди, о 21.50, в ефірі йшла "Гумористична програма "Повне мамаду"; в той самий час на УТ-1 транслювалися матчі Ліги чемпіонів. 5.Використання прайм-тайму для освітніх, релігійних передач, а не для інформаційних, інформаційно-аналітичних, розважальних, спортивних тощо (як це роблять на інших каналах) і внаслідок цього втрата аудиторії й інтересу рекламодавців: 3 програми ЛТБ на 21 травня 2000 (неділю): 18.30 Спадщина. 20.15 Вічне джерело. 21.10 Хист.

6.Невідповідність одного з текстів концепції сторінки чи номера: На с.5 ("Сім'я") в "СП" №20 за 2000 р. вміщено матеріали "Жертва екрану" (хоч є в цьому номері блок "Телеманія "нас. 9-12), а також "Віртуози Львова" (рубрика "Концерти").

/.Невідповідність однієїз передач концепції циклу передач: Передви­борчі (1999 р.) випуски ток-шоу "Табу" на "1+1".

8. Повторення однотипних передач (передач одного спрямування)

впродовж одного ефірного дня на одному каналі: Розважальні пере­дачі на "1+1", однотипні американські фільми на ІСТУта на "Ново­му каналі". Наприклад, програма ЮТУ на 20 травня 2000 р.: 15.30 Телесеріал "Мандрівний лицар". 17.35 Телесеріал "Молодість Гз-ракла". 18.00 Телесеріал "Чудернацька наука". 18.30 Телесеріал "Вир світів". 19.25 Телесеріал "Альф". 22.40 Телесеріал "Чудернаць­ка наука". 0.10 Телесеріал "Поліція Маямі. Відділ моралі".

9. Розуміння розважальності як потурання найнижчим потребам публі-

ки, як пропаганди масової культури; незалучення до розважальних блоків мовлення творів справжньої літератури й мистецтва: Наприк­лад, донедавна "1+1"з хоча й рейтинговими, але низькопробними "СВ-2000", "Повним мамаду", "Масками-шоу", "Комедійним кварте­том", "Білою вороною". Ю.Нехтування інтересами глядачів, слухачів.

И.Неврахування того, що витіснення з ефіру сучасних українських розважальних передач, зокрема тих, що базуються на пропаганді української поп- і рок-музики, змушує підлітків схилятися до зразків чужої (англо-, російськомовної) молодіжної субкультури.

12. Неврахування в журналістському тексті специфіки радіо (читання в ефірі газетного тексту): Окремі інформаційні випуски ЛОР.

13. Неврахування специфіки телебачення (здебільшого наслідком цьо­го є зайвий закадровий текст): Коментарі футбольних матчів на Інтері й СТБ.


............................ Редагування в засобах масової інформації..............................

14. Неврахування в газетному тексті різниці між усним і писемним мов­ленням (переписування з диктофона на папір тексту інтерв'ю без урахування особливостей інтонування, логічного наголошування, тону та ін., характерних для усного мовлення): Центральні інтер­в'ю номера в ТП, наприклад з Миколою Савельєвим (ТП. - 1997. -№1),з Мартою Труш (ТП. - 1998. - №3).

15. Спрощення дійсності до певних схем, моделей, символів; нав'язу­вання на радіо "паралельного" світу, в центрі якого перебувають музичні та навколомузичні проблеми, на телебаченні (особливо у випусках новин, в суспільно-політичних програмах) - "паркетної" тематики як чогось найважливішого, того, чим живе країна, і невра-хування повсякденних проблем пересічного телеглядача: РМ-радіо-станції; УТ-1.

16. Культ розважальності; мимовільне чи свідоме насаджування на окремих телеканалах розваг як способу життя: До 2002 року "1+1" впродовж тривалого часу мав щодня в програмі гумористичну передачу і не мав жодної інтелектуальної гри, зникли з ефіру на­віть щотижневі інформаційно-аналітичні програми, які були на інших каналах ("7 днів" на УТ-1, "Подробиці тижня" на "Інтері", "Вікна-тиждень" на СТБ).

17. Перетворення випусків новин на пропагандистське передвиборче шоу одного кандидата: УТН на УТ-1 під час передвиборчих кампаній 1999 та 2004 р.

18. В ід сутність інформаційних випусків на телеканалі впродовж трива­лого часу: ЮТУ, ТНТ (Росія), Новий канал.

19. Не інформування про новини, а роздавання вказівок про те, як на ці новини реагувати: УТН на УТ-1.

20. Неоперативність у подачі інформації внаслідок відсутності інфор­маційних випусків у програмі телеканалу впродовж декількох днів: ЛТБ інформує в понеділок про те, що відбулося в п'ятницю; М ін­формує у вівторок про суботні новини; "Новий канал" і СТБ пода­вали у понеділок спортивні новини за суботу. Наприклад: "Ле Пен дав у суботу прес-конференцію. Репортаж про неї передамо у завтрашньому випуску ""Вісника" (ЛТБ. - 2000. - 22 травня, понеді­лок).

21.Незнання аудиторії, на яку розраховане мовлення, внаслідок відсут­ності соціологічних досліджень.

22.Нагнітання пристрастей у суспільстві, наголошування на негативних явищах; уживання зворотів на кшталт "незважаючи на труднощі в





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1060 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...