Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПЕРЕДМОВА. Навчально-методичний посібник укладено відповідно до програми навчальної дисципліни “Практичний курс німецької мови” спеціальності “Мова і література



Навчально-методичний посібник укладено відповідно до програми навчальної дисципліни “Практичний курс німецької мови” спеціальності “Мова і література (англійська)”. Він призначений для формування, розвитку та вдосконалення мовленнєвих навичок у студентів V курсу, які вивчають німецьку мову як другий фах. Метою пропонованого посібника є поглиблення філологічних знань студентів, подальше оволодіння навичками та вміннями усного і писемного мовлення, здобутими на попередніх етапах вивчення, з акцентом на правильне вживання мовних засобів. Основна увага зосереджена на вмінні:

· розуміти будь-якого носія мови, що висловлюється з абстрактних і складних тем спеціального характеру;

· розпізнавати широкий обсяг ідіоматичних, розмовних виразів і помічати відмінності та зміни в їхньому вживанні;

· правильно вживати активні лексичні одиниці, пов’язані з розмовною тематикою, в усному та писемному мовленні;

· розуміти монологічне та діалогічне мовлення в межах тем “Система освіти”, “Охорона навколишнього середовища”, “Мистецтво та його види”, “Служба обслуговування”, “Засоби масової інформації”, “Політична організація суспільства”. при безпосередньому спілкуванні та зі звукозапису, а також висловлюватись на запропоновану тему без попередньої підготовки;

· вживати у мовленні синоніми й антоніми до вивченої лексики, а також ідіоми та прислів’я, лексично пов’язані з представленими у посібнику темами.

Структурно посібник складається із шести тематичних циклів, у які входять тексти, що супроводжуються великою кількістю лексичних, граматичних і стилістичних вправ. Значну частку вправ складають завдання на переклад з німецької мови на українську та з української на німецьку. Вправи та комунікативні завдання впорядковані за ступенем складності: від найлегших – вправ на знаходження німецькомовних відповідників у тексті, на підстановку та трансформацію – до вправ на переклад і завдань творчого характеру. Мова навчально-методичного посібника відповідає нормам німецького правопису.

Навчально-методичний посібник може бути використаний як для аудиторної, так і для самостійної роботи студентів та підготовки до підсумкових контрольних робіт.


Inhaltsverzeichnis






Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 501 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...