Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Анкета №1



1. У чому зміст інновацій: мета, технологія, новизна, ефективність у порівнянні з іншими аналогами?

2. Чи є інновації оригінальними або удосконаленням відомих методик: у чому розходження умов у цьому випадку, які труднощі зустрілися на шляху впровадження інновацій раніше, чи були інші спроби переносу цієї ідеї і чим вони кінчалися?

3. Як організувати впровадження інновацій: хто ініціатор, який рівень його фахової майстерності, від кого залежить матеріальне оснащення.

4. Які основні труднощі очікують інновації: не розробленість окремих етапів, протидія нововведенню, недостатня особиста зацікавленість керівництва, відсутність матеріальної бази та ін.?

5. Що зміниться в ході впровадження інновацій в розвитку особистості дитини, у фаховому і особистісному рості вчителя?

Відповіді дозволяють одержати такі результати: познайомитися зі змістовними характеристиками інновацій, з’ясувати основні утруднення, визначити в першому наближені коло зацікавлених осіб.

Анкетування проводилось у жовтні 2005р. В ньому приймали участь 15 педагогів різного віку та кваліфікації, а також адміністрація ЗОССШ №134.

Висновки до анкети №1.

Аналіз особливостей творчих процесів у школі №134 показав, що більшість учителів працюють над собою без орієнтації на творчий стиль діяльності, біля 45% учителів не знають сутності нових дидактичних і виховних концепцій, їхніх відмінностей і переваг. До основних труднощів відносять відсутність літератури (90%), відсутність зацікавленості (50%), не бачать необхідності використання інновацій (6%).





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 413 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...