Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Значення висновку у комунікаційному впливі



Під час виступу перед аудиторією, інженер-педагог стає перед проблемою: зробити коротке закінчення, певним чином зробити висновок того, що сказано, чи надати цю можливість самій аудиторії? Дослідження показують, що виступ, який має в кінці висновки, здійснює більш сильний переконливий вплив, ніж промова без висновків. Але треба відзначити, що існують спеціальні умови, коли цей закон перестає діяти. Встановлено, що сила переконуючого впливу, комунікатора, який закінчується висновками, значно зменшується в тому випадку, коли аудиторія негативно настроєна по відношенню до доповідача.

Надання висновків залежить також від певних особистісних факторів, першим з яких є рівень підготовленості аудиторії. В групі студентів із високим рівнем навченості, немає необхідності в детальному наведенні висновків, необхідно надати тільки спеціально підібраний і організований матеріал, для того, щоб аудиторія сама зробила необхідні нам висновки. Коли ми маємо справу із студентами, чий рівень освіти і підготовки не значний, то в такому випадку необхідною умовою для ефективного сприйняття інформації є надання висновків.

Другий фактор - це сугестивність студентів, які в значній ступені підпадають під трансовий вплив, будуть будувати свої думки на висновках, які зробили інші. В той же час студенти, які проявляють направленість до опору сугестивному впливу з боку інших будуть робити висновки самостійно.

Ступінь складності проблеми також впливає на необхідність надати висновки. Якщо проблема проста, то немає необхідності формулювати загальні висновки. Але, якщо питання досить складне, то надання висновків робить повідомлення більш легким для сприйняття його змісту.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 427 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...