Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проведення різних видів занять в умовах ПТНЗ



4.1 Лекційне заняття.

4.2 Практичні (лабораторно-практичні) заняття.

4.3 Семінарські заняття.

4.4 Круглий стіл.

4.5 Соціально-психологічний тренінг (СПТ).

4.6 Заняття з виробничого навчання.

4.7 Методичні рекомендації інженеру-педагогу щодо здійснення виховного впливу в процесі навчальних занять в умовах ПТНЗ.

На основі співставлення та порівняльного аналізу наукових визначень понять “компетентність”, “професійна компетентність”, “психолого-педагогічна компетентність викладача ПТНЗ” можна дійти висновку, що психолого-педагогічну компетентність викладача (майстра виробничого навчання) ПТНЗ слід розглядати як систему спеціальних знань і умінь, оволодіння якими дозволить забезпечити педагогу високий результат у навчальній та виховній діяльності, спілкуванні зі студентами, здатність педагога до професійного й особистісного зростання.

Методичну компетентність необхідно трактувати як складову психолого-педагогічної компетентності й розуміти як здатність майбутнього інженера-педагога реалізувати завдання професійної діяльності в педагогічному аспекті, основними напрямами якої є:

планування навчально-виховного процесу, проектно-технологічної та продуктивної діяльності студентів (учнів);

аналіз навчальної, методичної і спеціальної інформації з використанням різних джерел;

підготовка навчальної та документації для навчально-виховного процесу;

обґрунтування вибору адекватних дидактичним цілям прийомів, методів, технологій, форм і засобів навчання;

проектування та моделювання навчальних методичних ситуацій;

підготовка й використання засобів навчання (зокрема, матеріальної бази необхідної для проведення практичних занять);

контроль і оцінювання методичних досягнень учнів (студентів);

творче використання та самостійне здобування нових знань, формування умінь.

Отже, методична компетентність – це не тільки кінцевий результат, але й процес актуалізації своїх можливостей, це – розвиток розумової здібності засобами інтелектуальних занять у процесі становлення майбутнього інженера-педагога.

Зважаючи на сутність понять психолого-педагогічна компетентність і методична компетентність, розглянемо детальніше психолого-педагогічне забезпечення проведення основних видів навчальних занять в умовах ПТНЗ.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 616 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...