Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конспект заняття на тему. “Вчимося спілкуватися”



Вчимося спілкуватися”

Мета: учити доброзичливо звертатися один до одного; використовувати різні види вітання; розвивати уміння розпізнавати сумний і радісний настрій героїв; сприяти усвідомленню важливості вибору адекватних форм спілкування одного з одним.

Матеріал: кульки із зображенням сумного і радісного настрою; смужки чорного й червоного кольору; персонажі й декорації для настільного театру.

Хід заняття

Звучить спокійна музика. Вихователь пропонує дітям підняти руки вгору, потягнуться, ніби вітаючи один одного.

1. Психогімнастика. Стукіт у двері – у гості прийшов Незнайко (дитина) з кулькою і пакетом у руках. Кричить: “Гей, діти, я приніс вам кульки й пакет”. Вихователь питає у дітей, чи правильно привітався Незнайко, як треба це робити? Коли можна сказати “Привіт”? Разом з дітьми пояснює, як правильно. Діти з усмішкою вітають один одного. Дякують за подарунки Незнайка.

Діти розглядають кульки. Розповідають про їх настрій. Бесіда про те, коли у дітей буває сумний настрій і що потрібно зробити, щоб його покращити.

2. Гра “Поділися радістю”. Вихователь роздає дітям іграшки. Декільком дітям іграшки не вистачає (ситуація вибору).

3. Показ настільного театру “Прогулянка в лісі”. Біг одного разу заєць по лісу, суницю збирав. Іде ведмідь – квіти топче, гарчить. Заєць ввічливо йому говорить: “Здрастуйте, Ведмедику!” Ведмідь язика висунув і як заричить: “Е-е-е”. Заплакав заєць і пішов.

Іде ведмідь далі. Назустріч лисичка. Біжить, сонечку радіє, посміхається. Побачила ведмедя, зраділа, говорить йому: “Здрастуйте, Ведмедику!” А він у відповідь: “Е-е-е”. Заплакала лисичка й пішла.

Іде ведмідь далі. Назустріч бджола летить, мед збирає. Побачила ведмедя, дзижчить: “Здрастуйте, Михайло!” А він їй: “Е-е-е” та язика показує. Розсердилася бджола й укусила Ведмедика в самісінький язик.

Заревів ведмідь! Як же бути йому? Тепер гратимуть з ним звірі? Як себе відчували зайчик і лисичка, коли їм ведмідь показував язика?

4. Бесіда з дітьми за змістом театру.

Вихователь дає дітям смужки червоного і чорного кольорів, які відображають радісний і сумний настрій. Пропонує уявити, що килим – це галявина. Діти сідають на “галявину”, підводять підсумок заняття.

5. Вихователь перераховує золоті правила економіки, які допомагають у спілкуванні.

Будь чесним у всіх справах і бесідах.

Навчися зберігати таємниці, пам’ятай, що базік не люблять.

Ніколи не зраджуй даному слову, щоб не уславитися необов’язковим.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1675 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...