Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вступна частина. Артисти. Діти, здрастуйте



Артисти. Діти, здрастуйте! Ви знаєте таку професію, як артист. Чим займається артист? Він виступає в театрі, у цирку, розважаючи людей. Артист може зобразити будь-кого з вас. Ось якби він побачив вас, він зміг би показати кожного з вас. А ви змогли б так? Ось зараз перевіримо, я показуватиму вам різні вирази обличчя, а ви спробуєте їх за мною повторити. (Радість, здивування, образу, смішну пику.) Та ви справжні артисти! А зараз давайте спробуємо передати вираз обличчя по колу (або вправа виконується в парі).

Термінологічна частина.

Вихователь розглядає з дітьми поняття “професія”. Діти, а ви знаєте, що позначає слово “професія”? Це те, чим людина займається, ким вона працює, це рід її діяльності. У кожної людини своя професія. А які ви знаєте професії?

Різноманітність професій. Діти, а ви знаєте, ким працюють ваші батьки? Що саме вони роблять? А зараз ви за чергою називатимете професію своїх батьків, а ми будемо розповідати, з чим пов’язана ця професія і яку роботу виконують ваші батьки.

Фізкультурна хвилинка.

Бесіда про результат праці різних професій. Діти, якщо людина працює і щось робить, у результаті в неї повинне щось вийти. Ось подивіться і скажіть, що виходить у результаті праці пекаря? Що пече пекар? А що виходить в результаті праці швачки? А в результаті праці художника?

Проблемна ситуація. Діти, подумайте і скажіть, а що виходить в результаті праці космонавта? А міліціонера? А в результаті праці перукаря або музиканта? Якщо вони нічого не виготовляють, чи означає це, що ці професії не потрібні? Чому ні? Річ у тому, що люди, які нас лікують, підстригають, ремонтують різні речі – надають нам різні послуги. Адже не завжди результатом праці буде товар. Міліціонер нічого не виготовляє, він піклується про нашу безпеку, музикант піднімає настрій красивою музикою, а космонавт досліджує нові простори космосу. Без цих професій нам ніяк не обійтися. Виходить, що всі професії дуже важливі й потрібні.

Ігрова апробація матеріалу.

Економічні пазли “Професії та їх атрибути”.

Правила гри. Між дітьми розподіляються картки, що зображають професії та їх атрибути. Діти повинні до кожної професії знайти необхідний атрибут.

Швачка – швейна машинка. Пожежник – вогнегасник. Маляр – пензлі.

Варіативна частина.

Робота над загадками. Вихователь пропонує дітям розгадати загадки про різні професії людей та атрибути їх праці.

Читання віршів присвячених людям різних професій.

Зображення предметів. 1. Дітям пропонується намалювати людину тієї професії, про яку вони мріють. 2. Дітям пропонується намалювати результат праці людей різних професій (наприклад, кухар – хлібобулочні вироби, художник – картина, рибак – риба, швачка – сукня, штани).





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 825 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...