Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання С-3. Рівновага тіла під дією просторової системи сил



Умова завдання. Однорідна прямокутна плита вагою зі сторонами закріплена у точці сферичним шарніром, а у точці – циліндричним шарніром (підшипником) і утримується в рівновазі невагомим стержнем (рис.С3.0 – С3.9).

На плиту діють пара сил з моментом , що лежить у площині плити і сила . Напрямок і точка прикладання сили зазначені у табл.С3. Точки знаходяться всередині сторін плити.

Визначити: реакції вязей, накладених на плиту.

Табл.С3

Напрямок сили
Номер рядка даних Точка прикладання сили Точка прикладання сили Точка прикладання сили
  D   - - - -
  - - H   - -
  - - - - E  
  D   - - - -
  - - H   - -
  - - - - E  
  D   - - - -
  - - H   - -
  - - - - E  
  D   - - - -

Теоретичне обґрунтування: [4] § 28-29; [5] Разд. I Гл.7 § 1-7; [6] Разд.1 гл.V § 41-52; [7]; [8]; [9]; [10].

Методичні вказівки. Завдання С-3 – на рівновагу тіла під дією просторової системи сил. Для вирішення задачі використовується алгоритм розв’язання задач статики (стор.6). Після заміни в'язей реакціями необхідно записати 6 рівнянь рівноваги в вигляді:

(1)

При обчисленні моментів сил відносно осей зручно розкласти сили на складові, які паралельні координатним осям. Тоді по теоремі Вариньона для кожної сили будемо мати:

(2)





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 431 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...