Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 2. Підготуйте проект наказу про притягнення працівника до матеріальної відповідальності: за шкоду, заподіяну працівни­ком через випуск бракованої продукції; за



Підготуйте проект наказу про притягнення працівника до матеріальної відповідальності: за шкоду, заподіяну працівни­ком через випуск бракованої продукції; за шкоду, що виникла внаслідок незбереження працівником увіреного йому майна на підставі договору про повну матеріальну відповідальність; за шкоду, що виникла внаслідок проведених підприємством зай­вих виплат через недбале оформлення документів бухгалтером; за шкоду, заподіяну пошкодженням комп'ютера, що належить підприємству, під час його самовільного використання.

Задачі

Задача 1

Токар Костик допустив грубе порушення технологічної дис­ципліни, за що йому було знижено кваліфікаційний розряд (з 5-го на 4-й). Одночасно йому не оплатили роботу з продукцією, що виявилася внаслідок цього браком, а також притягли до ма­теріальної відповідальності за заподіяну шкоду. Костик звер­нувся до суду з позовною заявою, в якій вимагав відновити йому колишні умови праці, оскільки стягнення у вигляді переведен­ня на нижче оплачувану роботу не передбачено трудовим зако­нодавством. Крім того, як вважав Костик, за один проступок може бути накладене тільки одне стягнення, а у нього цілих три: зниження розряду, невиплата виконаної роботи (продукція виявилася браком) і стягнення за це матеріальної шкоди.

Дайте правову оцінку цій ситуації. Вирішіть спір.

Задача 2

20 травня 1997 р. газозварник Пилипів – працівник РМУ – під час зварювання каркаса споруди отримав травму, внаслі­док якої був визнаний інвалідом II групи. При розслідуванні цього нещасного випадку на виробництві комісією було вста­новлено, що Пилипів порушив правила техніки безпеки, у зв'язку з чим один із членів комісії роз'яснив потерпілому, що він може розраховувати лише на 25 % відшкодування шкоди з урахуванням його вини. Пилипів, вважаючи це незаконним, звернувся до юрисконсульта РМУ.

Дайте відповідь на такі запитання:

Яким законодавством регулюються питання відшкодування власником шкоди, заподіяної працівникові при виконанні трудових обов’язків.

Який суб'єкт несе матеріальну відповідальність за шкоду, заподіяну здоров'ю працівника згідно з чинним законодавством?
Який порядок відшкодування шкоди?





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 917 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...