Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 4. Іваненко – вчителька середньої школи – під час виховної бесіди з учнем 10-го класу Козловим не стрималася і дала йому ляпаса



Іваненко – вчителька середньої школи – під час виховної бесіди з учнем 10-го класу Козловим не стрималася і дала йому ляпаса. Батьки учня звернулися до директора школи зі скар­гою і вимагали звільнення вчительки з роботи. Збори трудово­го колективу, обговоривши поведінку Іваненко, постановили просити адміністрацію школи звільнити Іваненко. Директор школи в цей же день видав наказ про звільнення Іваненко з ро­боти. У трудову книжку вчительки було внесено запис "Звіль­нена за однократне грубе порушення трудових обов'язків (п. 1 ст. 41 КЗпП України)". Іваненко звернулася з позовом до суду про поновлення її на роботі, обґрунтовувавши свої вимоги тим, що має 18 років бездоганного педагогічного стажу, неодноразо­ві заохочення, а учень Козлов грубо поводився, систематично ображав і принижував її перед іншими учнями.

Сформулюйте правові питання, які необхідно розв'язати і виступіть у ролі судді.

Задача 5

Позивач Велетнев працював художнім керівником театру. Був звільнений за п. 1 ст. 40 КЗпП, оскільки відмовився від запропонованої в порядку працевлаштування посади режисера-постановника. Суд, куди позивач звернувся з вимогою про поновлення на посаді, відмовив йому в задоволенні позовних вимог, тому що скорочення штату дійсно мало місце, а посаду художнього керівника було виключено з штатного розкладу театру. Порядок розірвання трудового договору додержаний. Порушень при звільненні не допущено. Суд, розглядаючи спра­ву, встановив, що скорочення штату дійсно мало місце в теа­трі. Замість посади художнього керівника до штатного розпису введено дві нові посади – директора театру і головного режи­сера театру, трудові обов'язки яких аналогічні за змістом.

Яким має бути рішення суду?

Питання до теми «Загальнообов'язкове державне соціальне страхування»

1) Поняття та види загальнообов'язкового державного соціального страхування.

2) Законодавче регулювання у сфері соціального страхування.

3) Суб'єкти загальнообов'язкового державного соціального страхування.

4) Поняття та види соціального випадку.

5) Види матеріального забезпечення за соціальним страхування.

6) Правове положення соціальних страхових фондів.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...