Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 6. Завалевич працював бухгалтером у приватному банку про­тягом трьох років



Завалевич працював бухгалтером у приватному банку про­тягом трьох років. Заробітна плата в нього становила в еквіва­ленті 400 дол. СІЛА. Згодом Завалевич був звільнений з роботи за п. 1 ст. 40 КЗпП. Він звернувся до центру зайнятості для по­шуку підходящої роботи. Йому запропонували роботу бухгал­тера на одному з державних підприємств, розташованому в ін­шому районі міста. Дорога від будинку, де проживав заявник, до підприємства займала 1,5 год; заробітна плата становила 980 грн на місяць. Завалевич від такої пропозиції відмовився, вважаючи, що місце цієї роботи надто віддалене від місця його проживання і заробітна плата значно нижча за попередню. Спеціаліст служби зайнятості вважав, що Завалевич безпід­ставно відмовляється від роботи, яка за фахом є підходящою для нього, а місце праці знаходиться у межах населеного пунк­ту, отже, заявник не має права на отримання статусу безробіт­ного.

Проаналізуйте справу. Яка робота за законодавством України вважається підходящою для працівника? Який поря­док набуття статусу безробітного? Надайте правову кон­сультацію.

Задача 7

Лаврова, пенсіонерка за віком, звернулася до адвоката з проханням пояснити її права на працевлаштування. Вона зби­ралася звернутися до районного центру зайнятості за сприян­ням у пошуку підходящої роботи, а за відсутності такої, мала намір просити надати їй статус безробітної з виплатою допомо­ги по безробіттю. Адвокат пояснив їй, що вона не має права ви­магати послуг від державної служби зайнятості з приводу пра­цевлаштування, оскільки вона є пенсіонеркою за віком і отри­мує пенсію.

Проаналізуйте консультацію адвоката на предмет відповід­ності її чинному законодавству. Виступіть самі у ролі адвока­та і надайте належну правову допомогу пенсіонерці Лавровій.

Задача 8

15-річний Костенко, отримавши згоду батьків влаштувати­ся на роботу, звернувся до центру зайнятості за консультацією про можливість отримання роботи. Йому було запропоновано пройти професійну підготовку, оскільки він не мав професій­ної освіти. Костенко відмовився і вимагав визнати його без­робітним із виплатою допомоги по безробіттю.

Проаналізуйте справу і складіть правовий висновок із по­силанням на відповідне законодавство.

Задача 9

Готра, жителька села Закарпатської області, 48 років, у зв'язку з відсутністю підходящої роботи була визнана безробіт­ною й отримувала допомогу по безробіттю. Оскільки робочих місць у селі не було, вона через 6 місяців після закінчення стро­ку виплати допомоги знову звернулася до державного центру зайнятості з проханням продовжити виплату їй допомоги по безробіттю. Державний центр зайнятості відмовив їй у проханні та запропонував влаштуватися на громадські роботи. Оскільки ставки оплати на громадських роботах були низькі, вона відмо­вилася від них і звернулася у районну прокуратуру зі скаргою.

Надайте юридичний висновок у справі з посиланням на від­повідні норми законодавства.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 461 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...