Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 13



Через економічні складнощі на підприємстві виникла необ­хідність провести тимчасове скорочення виробництва, в зв'язку з чим декілька працівників були переведені за наказом керів­ника на 0,5 посадового окладу на невизначений строк. Праців­ники звернулися до комісії з трудових спорів зі скаргою на не­законні дії адміністрації. При цьому вони пояснили, що згоди на такі зміни не давали.

Зробіть правовий аналіз ситуації. Визначте коло правових питань, які мають бути з'ясовані. Складіть проект рішення КТС.

Задача 14

Назарова – студентка денного відділення державного уні­верситету – одночасно працювала на півставки лаборантом кафедри філософії. За академічну заборгованість її було відра­ховано з університету та одночасно звільнено з посади лаборан­та. Назарова звернулася до суду з позовом про поновлення на роботі.

Суддя, вважаючи, що Назарова працювала за сумісництвом і звільнена у зв'язку з припиненням навчання, визнав звіль­нення законним. Назарова оскаржила рішення районного суду до обласного суду.

Що таке сумісництво? Який порядок укладення і розірван­ня трудового договору про роботу за сумісництвом? У правовідносинах з університетом перебувала Назарова? Якою має бути ухвала обласного суду?





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 551 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...