Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Становлення та розвиток шкільної правової освіти (1991-2007 роки)____. "Права людини: етико-філософський аспект", "Основи тео­рії держави і права", "Основи цивільного та сімейного пра­ва України"



"Права людини: етико-філософський аспект", "Основи тео­рії держави і права", "Основи цивільного та сімейного пра­ва України" тощо [24]. Усього в області на 2005 р. діяли майже ЗО таких програм. Саме ці спецкурси викладали на­уковці юридичних ВНЗ і педагоги. У 5-6 класах Київського р-ну м. Харкова у 2004 р. розпочато вивчення курсу за ви­бором "Практичне право", в інших школах такий курс ви­кладався з 8 класу. Протягом 2001-2006 pp. на базі Харків­ського гуманітарного університету проводилися турніри з правознавства [211, 212]. У досліджуваний нами період у школах Ленінського м. Харкова та сільського Дергачівсько-го р-нів реалізовувався українсько-британський проект "Запровадження моделі поліцейської діяльності, заснованої на підтримці громадськості, в Україні". Харківським уні­верситетом внутрішніх справ у школах Дергачівського та Харківського р-нів було створено факультети довузівської підготовки та правової освіти, слухачі яких не лише отри­мували сертифікат, а також мали можливість продовжити навчання в університеті [24]. Накопичений досвід з право­вої освіти та виховання харків'ян був представлений на Всеукраїнській науково-практичній конференції у 2003 р. "Правова освіта й соціалізація учнівської молоді в умовах реформування українського суспільства" та в лютому 2005 р. під час проведення заходів з нагоди відкриття Єв­ропейського року громадянської освіти, які відбулися у міс­ті [90]. До речі, вихід науково-методичного журналу "Істо­рія та правознавство" видавничої групи "Основа" був та­кож внеском харків'ян у правову педагогічну скарбничку. Отож, як бачимо, педагоги Харківщини упродовж дослі­джуваного періоду були активними генераторами новацій у системі правової освіти та виховання, чим й обумовлений інтерес до їх досвіду з боку науковців, дослідників, а також педагогів різних регіонів України.

Таким чином, можемо констатувати, що упродовж 2001-2005 pp. у Харківській обл. спільними зусиллями ор­ганів управління освітою різних рівнів, керівниками за­кладів освіти та шкільними педагогічними колективами






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 145 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...