Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Становлення та розвиток шкільної правової освіти (1991-2007 роки)___. Безперервна якісна правова, освіта молоді у досліджува­ний період також була упроваджена у 56 закладах освіти



Безперервна якісна правова, освіта молоді у досліджува­ний період також була упроваджена у 56 закладах освіти, що входили до складу навчально-науково-освітнього ком­плексу Харківського національного педагогічного універси­тету ім. Г. С Сковороди. Учні та студенти поглиблено ви­вчали тут різні правознавчі дисципліни. В області запрова­джено підготовку відповідних фахівців для викладання правових дисциплін у семи закладах освіти усіх типів і форм власності та рівнів акредитації [351].

Правова освіта та правове виховання були нерозрив­ними у навчальному процесі. У 2003-2005 pp. у Харків­ській обл. також продовжено роботу щодо запроваджен­ня на уроках правознавства та у позаурочний час інтер­активних методів навчання: ділових ігор, моделювання життєвих ситуацій, рольових ігор, критичного мислення, аудіовізуальних методик.

Особливої уваги у цьому контексті заслуговує досвід шкі­льного Центру прав дитини, що функціонував на базі шко­ли № 73 м. Харкова. Цей центр співпрацював із громадсь­кими організаціями м. Харкова й інших міст України. У центрі працювали структурні підрозділи: інтелект-центр, центр інформаційної культури, лекторська група, лаборато­рія соціальних досліджень, консультативний центр "Шкіль­ний адвокат". Центр прав дитини взяв участь у проекті асоційованих шкіл ЮНЕСКО, у V та VI Всеукраїнських кон­курсах "Права людини: знання, ставлення, захист", Всеук­раїнському конкурсі з викорінення незаконних форм дитя­чої праці. ТУг також було розроблено та реалізовано проек­ти "Твої права у твоїй школі", "Рівний - рівному про права дитини", "Зміцнімо здоров'я дітей", "Ні! - дитячій експлуа­тації". Постійними партнерами Центру прав дитини були працівники прокуратури, міліції, соціальних служб Фрун-зенського р-ну, члени Харківської правозахисної групи, працівники управління у справах сім'ї та молоді Харківсь­кої міської ради, викладачі-науковці кафедри філософії та політології Національного університету внутрішніх справ.






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 154 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...