Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Шкільної правової освіти____________________________________________. шяшшашшшшшшшшшшшшишшшаяшшшашшшвашшшшшяш^вшаш



шяшшашшшшшшшшшшшшишшшаяшшшашшшвашшшшшяш^вшаш

вдалося створити систему безперервної правової освіти та виховання дітей, учнівської і студентської молоді. Це особ­ливо важливо в умовах переходу на новий зміст і терміни навчання, упровадження допрофільного та профільного навчання, формування нової генерації громадян України.

Як наслідок, протягом 2000-2005 pp. 33 учні Харків­ської обл. стали учасниками IV етапу Всеукраїнської олімпіади з "Основ правознавства", з яких 17 вибороли звання переможців і призерів цього змагання [351, с 4-5]. Крім того, протягом цього періоду в області відбувався процес створення спеціалізованих ліцеїв і гімназій, де по­глиблено вивчалися різноманітні правознавчі курси, упроваджувалися факультативні та спеціальні курси з різних галузей права, випускалися навчально-методичні посібники для вчителів, підручники для студентів.

Вагому роль у здійсненні правової освіти та виховання відігравала якість підготовки відповідних освітянських ка­дрів. Із цією метою Головне управління освіти і науки та Харківський обласний науково-методичний інститут без­перервної освіти організували постійно діючий семінар "Шляхи впровадження безперервної правової освіти Хар­ківської області" для методистів місцевих органів управлін­ня освітою, керівників і педагогів шкіл, у яких викладання правознавчих курсів та факультативів здійснювалося у 1-11-х класах.

Одночасно із становленням безперервної правової освіти в Харківській обл. було розпочато різнорівневий моніто­ринг правової освіти. За 2003-2005 pp. проведено моніто­ринг управлінської діяльності та стану організації навчаль­но-виховного процесу 39 шкіл. Результати проведеного мо­ніторингу засвідчили, що у школах м. Харкова, сільських приміських закладах та у містах обласного підпорядкуван­ня робота з упровадження правової освіти та виховання здійснювалася ефективніше, ніж у віддалених сільських районах. Це пояснювалося відсутністю стратегії правової освіти та виховання деяких керівників шкіл, недостатньою






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...