Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теоретичне обґрунтування основних функцій і напрямів. шкільної правової освіти______________________________________ _^



шкільної правової освіти ______________________________________ _^

юридичну. Переважно це вчителі історії, суспільствознавс­тва тощо, тому в цьому напрямі також були проблеми.

На Київщині налічувалося 21 державний вищий на­вчальний заклад І—IV рівнів акредитації державної фор­ми власності; 4 - недержавних та 53 філії. Залежно від спеціальностей основи правових знань викладалися на різних курсах за різним обсягом - від ЗО до 108 год.

Також на Київщині існувало кілька ВНЗ, які готували юридичні кадри, тому їх програми вивчення правових ди­сциплін передбачали інший обсяг годин. До них належали: Національна академія Державної податкової служби Укра­їни; Богуславський гуманітарний коледж ім. І. Нечуя-Левицького, Таращанський агротехнічний коледж; Київсь­кий кооперативний економіко-правовий коледж; Білоцер­ківський державний аграрний університет [438, с 7-9].

Крім викладання предметів правового циклу, у навчаль­них закладах Київщини активно здійснювалася правовихо-вна робота як на уроках, так і в позаурочний час. Усе це відображалося у річних чи піврічних планах роботи навча­льних закладів. Правоосвітня та правовиховна робота базу­валися на ідеях педагогічної співпраці, встановлення зворо­тного зв'язку між підлітками та дорослими, на вільному ви­словлюванні та відстоюванні власної думки, на позитивних і негативних прикладах із життя підлітків та дорослих, що потрапляли в ту чи іншу кримінальну ситуацію, з безпосе­редньою участю в обговоренні певної "гарячої теми" тощо.

Так, у цьому контексті заслуговувала на увагу діяль­ність учнівського правового клубу у вечірній (змінній) ЗОШ II—III ступеня № 6 м. Біла Церква. У цей клуб входило 16 учнів школи, з яких обрано президента та заступника президента; сформовано відділи соціального дослідження (чотири особи); психологічної служби (чотири особи), жур­налістського розслідування (п'ять осіб), а також запрошені три юристи-консультанти. Засідання клубу проводилися щомісячно за заздалегідь розробленою тематикою. Зокре­ма, лише протягом 2003-2004 навчального року було роз­глянуто такі питання: як я можу реалізувати своє право






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 151 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...