Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Становлення та розвиток шкільної правової освіти (1991-2007 роки)____



вали вихованці вчителів М. Б. Калініної (м. Вінниця), Т. М. Філіпенко (Донецька обл.).

Варто зауважити, що готували учнів до участі в олімпіа­дах із правознавства учителі, серед яких було започаткова­но Всеукраїнський конкурс "Учитель року" в номінації "Правознавство". Уперше такий конкурс було проведено у 1999 р. у м. Львові, де переміг О. Д. Наровлянський. Тоді ж суддівське журі цього конкурсу очолював Б. І. Андрусишин. У 2007 р. цей конкурс проводився втретє. Цього разу учас­ників радо вітала древня земля Степової Еллади - Миколаї-вшина. Учасники продемонстрували високий рівень педа­гогічної майстерності, ґрунтовне знання предмета.

За результатами практичної роботи, проведеного уро­ку та його самоаналізу було визначено п'ять суперфіналі-стів. Ними стали чотири вчителі міських шкіл -Т. М. Філіпенко (Донецька обл.), Н. В. Дністрянська (Во­линська обл.), Е. В. Ситник (м. Київ) Т. В. Назаренко (Сумська обл.) та вперше вчитель сільської школи Б. А. Абрамович з Миколаївської обл.

На III етапі конкурсу, який і визначив переможця та лауреатів Всеукраїнського конкурсу "Учитель року -2007" у номінації "Правознавство" учасники демонстру­вали свої знання у галузі права, змагалися між собою у "юридичних перегонах", розв'язували психолого-педагогічні ситуації, характеризували закони та пропо­нували шляхи їх удосконалення. Крім того, в останньому конкурсі фіналісти ознайомили присутніх зі світом своїх захоплень, продемонстрували свої художні таланти.

Кращим сільським учителем у номінації було визнано фіналіста Бориса Анатолійовича Абрамовича із с Володимирівка Казанківського р-ну Миколаївської обл.

Переможцем конкурсу "Учитель року - 2007" у номіна­ції "Правознавство" стала вчитель навчально-виховного комплексу з м. Курахове Марійського р-ну Донецької обл. Тетяна Михайлівна Філіпенко.

Позакласна робота з правознавства проводилася в такій формі як брейн-ринг. й* великим популяризатором у дослі-






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 168 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...