Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Становлення та розвиток шкільної правової освіти (1991-2007 роки)___. права на користування результатами наукового прогресу та захист моральних інтересів



права на користування результатами наукового прогресу та захист моральних інтересів.

> Шостий розділ - "Окремі категорії прав" - пропонував ознайомлення з правом народів на самовизначення, важ­ливість цього права для народів, а також з правами націо­нальних, релігійних та етнічних меншин, зі специфічними правами окремих груп населення, а саме прав жінок, про­блемами прав дітей.

> Сьомий розділ - "Порушення прав людини та боротьба із цим" - формував уявлення про злочини проти людства, розкривав сутність дискримінації в різних її проявах та підґрунтя, на чому вона базувалася. Учні вивчали такі по­няття, як геноцид, апартеїд, расизм, рабство та його фор­ми, наводили приклади боротьби світового співтовариства із цими злочинами. У цьому ж розділі подавався матеріал щодо катувань й інших принижуючих гідність людини по­воджень, про заборону тілесного покарання, захист від безпідставного арешту.

> Восьмий розділ - "Міжнародні та державні засоби захисту прав людини" - висвітлював питаннях забезпе­чення захисту прав людини як на державному, так і на міжнародному рівнях. Адже у правовій державі значна увага приділяється закону як інструменту забезпечення основних прав людини.

> Дев'ятий розділ - "Практичні аспекти захисту грома­дянами України своїх прав і законних інтересів" - надавав можливість учням виробити вміння активно і грамотно за­хищати свої права й інтереси та права й інтереси інших громадян за допомогою системи законодавчої, виконавчої та судової влади, а також уміння, у разі необхідності, звер­нутися за допомогою до засобів масової інформації та не­урядових організацій [82, с 4-7].

Зазначимо, що запропонований проект навчальної про­грами було спрямовано на використання всіх відомих форм і методів ведення занять. Крім того, він передбачав створення проблемних ситуацій, образність і доступність викладу навчального матеріалу, вдумливе і творче корис-






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 140 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...