Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок розміщення контейнерів на площадках та у вагонах



Для перевезення вантажів застосовуються універсальні контейнери загального користування, а також контейнери, що належать одержувачам та відправникам (власні або орендовані).

Перевезення середньотоннажних контейнерів у контейнеровозах, на піввагонах та на універсальних (ботових) платформах здійснюється повними комплектами згідно схем розміщення і кріплення вантажу, встановленому Технічними умовами навантаження і кріплення вантажів.

Перевезення універсальних великотоннажних контейнерів проводиться на спеціалізованих платформах з дотриманням вимог Технічних умов навантаження і кріплення вантажів. Дозволяється перевезення вантажів універсальних великотоннажних контейнерів на спеціалізованих платформах неповними комплектами із забезпеченням норм навантаження на візки платформи.

Універсальні контейнери масою бруто 3 і 5 т вантажать у вагони тільки повними комплектами. За наявності в комплекті контейнерів масою брутто 5 т останні встановлюють на рухомий склад замість двох контейнерів масою брутто 3 т. Контейнери розміщують дверима всередину так, щоб виключити вільний доступ до них в дорозі проходження. Допускається встановлювати контейнери масою брутто 5 т в піввагонах дверима впритул до його бічних стінок. У одному комплекті з навантаженими контейнерами допускається вантажити порожні за умови постановки їх в середній частині вагону. Перед вантаженням підлога платформи, а також опорні поверхні контейнерів мають бути ретельно очищені від снігу, льоду і сміття. У зимовий час підлога платформи має бути посипана тонким шаром (1-2 мм) чистого сухого піску. Торцеві борти платформ повинні додатково закріплюватися короткими дерев'яними стійками (по дві стійки на кожен борт ), прі розміщенні контейнерів на платформах, подовжні борти яких обладнані замочними пристроями у вигляді закидань, кожну секцію борту необхідно закріплювати однією дерев'яною стійкою.

На рис.1 – розміщення 3,5 тоних контейнерах на 4-вісній ПЛ внутрішня довжина -12840мм. та у ПВ вантажопідйомністю 57-59т. довжина 12900мм.

Площадка для розміщення контейнерів поділяється на сектори, між якими повинні забезпечуватися зазори безпеки не менше 100 мм.На площадці від опори крану повинен бути зазор безпеки – не менше 700 мм.Кожний сектор являє собою группу контейнеро-місць, призначених для розміщення двох рядів, як правило, поперек площадки. Між секторами передбачаються проходи для комерційних агентів – не менше 1000мм.Контейнери розміщуються дверима всередину, щоб унеможливити доступ до них. Кожен ряд контейнеро-місць в секторі і кожне контейнеромісце повинне бути пронумероване.Номер ряду і номер в ньому контейнеро-місця представляють собою координати останнього та слугують для швидкого знаходження контейнера.

Рисунок 2 - Схема розміщення середньотоннажних контейнерів на площадці з однією вантажно-розвантажувальною колією, обслуговується козловим краном прольотом 16 м (розміщення контейнерів дверима усередину секторів).





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 924 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...