Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок подання місячного замовлення на перевезення вантажів, його зміст



Основою місячного планування перевезень є поточні або довгострокові договори про організацію перевезення та замовлення відправників або експедиторів. Підприємства, організації, установи-вантажовідправники і вантажовласники згідно з договором про організацію перевезень не пізніше ніж за 12 днів до початку наступного місяця подають (у трьох екземплярах) в управління залізниць відправлення розгорнуті плани перевезень вантажів з розподілом по видах вантажів, станціях відправлення і залізницях призначення, а по вантажах, відвантажених у межах залізниці відправлення – з розподілом по станціях призначення за формою ГУ-12 або ГУ-12к через АСУ«Месплан» або на електронному носії у формі, сумісній з АСУ«Месплан», із зазначенням обсягів перевезень у вагонах (контейнерах) і тоннах. Замовлення оформляється окремо для кожної номенклатури вантажу, для кожної станції відправлення.У разі потреби одночасно з місячним замовленням надаються плани перевезень вантажів маршрутами.

У разі відправлення експортних вантажів вантажовідправники за 16 днів до початку

місяця, в якому передбачається перевезення, надають залізницям відправлення замовлення на перевезення вантажів.

Планування перевезень вантажів у прямому змішаному сполученні за участю залізниць та річкових портів України здійснюється у такому порядку:

- для вантажів, які передаються із залізничного на водний транспорт, відправники подають залізниці відправлення проекти планів за 20 днів до початку планового місяця за встановленою номенклатурою у вагонах та тоннах із зазначенням пункту перевалки та пункту призначення;

- для вантажів, що надходять через порти та перевозяться в межах України у прямому змішаному сполученні, порти надають залізниці перевалки проекти планів за 12 днів до початку місяця за номенклатурною групою "Перевалка вантажів з водного транспорту на залізничний".

Зміст місячного замовлення.

У верхній частині плану вказуються:

- точне найменування вантажовідправника;

- банківські реквізити;

- поштова адреса;

- на який період складений план

У верхній частині таблиці вказують:

- станція навантаження;

- її код;

- приналежність до дирекції;

- вид плану;

- код та точне найменування номенклатурної групи вантажу.

В основній частині:

- станція або залізниця призначення;

- її код;

- код та точне найменування вантажу;

- обсяг перевезення у вагонах і тоннах,або тiльки в вагорах,на місяць.

Станція призначення вказується при перевезенні:

1. Міжнародного сполучення (погранична станція)

2. Змішаному сполученні (станція перевалки)

3. Місцевому сполученні

4. Небезпечних, негабаритних, швидкопсувних наливних, великовагових та довгомірних вантажів.

Візується начальником підприємства.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 913 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...