Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення і класифікація вантажних складів. Типи складів, їх параметри та технікоекономічна оцінка



Склад – це приміщення,призначене для прийому,разміщення та схоронності матеріальних цінностей.Вони служать для створення запасів вантажу з метою зменшення різниці між циклами видобування сировини, її виробництва та споживання, а токож у випадку порушення нормального розвитку нородного господарства.

Класифікація:

1)За характером вантажопотоку, що перероблюється:

- спеціалізовані по переробці однорідних вантажів- призначені для зберігання і складської обробки товарів, які потребують особливих умов;

- загального типу -для зберігання товарів, фізико-хімічні ознаки яких не потребують будівель або технологічних пристроїв певної конструкції(широка номенклатура вантажів)

2) За схемою колійного розвитку:

- тупикові;

- наскрізні;

- комбіновані.

3) За конструкцією:

- відкриті;

- закриті(ангарні, криті, з крівлею але без стін);

4)За строком зберігання:

- довгострокові;

- невеликого строку зберігання.

Типи складів:

1. Розподільні(на підприємствах для готової продукції)

2.Заготовчі (перерозподіляють вантажопотік)

3.Транспортні(передача з 1 виду транспорту на інший).

Основні параметри:

- ємність – кількість тонн, шт. або м3 вантажу, що можуть бути розташовані в складі при встановленій тривалості зберігання

- довжина може бути будівельна та розрахункова,м.Розрахункова довжина знаходиться відношенням площі до розрахункової ширини.Будівельна-приймається більша ніж розрахункова з урахуванням вимог пожежної безпеки, кратної згідно з СНиП.

- ширина може бути будівельна та розрахункова,м. Будівельна ширина - приймається виходячи з параметрів засобів НРМ або виходячи з вимог Будівельних норм та правил(СНиП) до будівництва складу.

Розрахункова визначається виходячи з будівельної за вирахуванням зазорів безпеки, габаритів візка або рухомого складу и інш.

-площа,м2.Розрізняютьзагальну,корисну і додаткову площу складських приміщень. Загальна площа -це площа всього складського приміщення.

- кількість навантажо-розвантажувальних машин,

- довжина фронту навантаження-вивантаження зі сторони залізниці та автотранспорту,

- режим роботи та додаткове технічне обладнання.

При проведенні техніко-економічної оцінки роботи складів аналізують порівнянням наступні показники його діяльності:1) фактично досягнуті за певний час результати з плановими даними (звітні показники); 2) підсумки роботи даного складу при порівнянні з підсумками роботи аналогічних за призначенням і пропорційних по об’єму роботи складів (порівняльні показники); 3) результати діяльності складу у досліджуємий період з розрахунками попереднього періоду (динамічні показники). Оцінка роботи складу та планування його діяльності базується на наступних основних техніко-економічних показниках: вантажообіг, переробка вантажу, коефіцієнт переробки вантажів, товарообіг,проектна потужність складу та інш. Техніко-економічна оцінка роботи складів необхідна для визначення ступеня відхилень від встановлених нормативів по техніко-економічним показникам, виявлення «вузьких» місць в роботі та інші.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 984 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...