Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перевезення вантажів у транспортних пакетах, та їх ефективність



Вантажі, у тому числі експортні та імпортні, які за своїми розмірами та властивостями можуть бути сформовані в транспортні пакети, повинні пред'являтися відправником до перевезення у вагонах та контейнерах тільки в пакетованому вигляді.

Транспортний пакет - це збільшене вантажне місце, сформоване з кількох окремих місць у тарі (ящиках, мішках, бочках тощо) або без тари (дошки, шпали, труби, тарна дощечка тощо), скріплених між собою за допомогою універсальних чи спеціальних, разового або багаторазового використання пакетувальних засобів, на піддонах або без них, що в процесі транспортування та зберігання забезпечує:

- можливість механізованого навантаження (вивантаження);

- цілісність пакетів;

- цілісність вантажів;

- безпеку працівників, що виконують транспортні, складські та вантажні роботи;

- безпеку руху поїздів.

При прийомі до перевезення вантажів в транспортних пакетах перевіряється загальна кількість пакетів. Внутрішня перевірка вантажу в пакеті не виконується.

В усіх примірниках перевізних документах в графі «Кількість місць» вказується дробом:

Маса вантажу в накладній вказується з масою засобів пакетування, провізна плата нараховується за цю ж масу.

На станції призначення видача вантажу виконується за загальною кількістю пакетів і оглядом стану пакетів. Кількість вантажу і його стан всередині пакету перевіряється тільки у разі пошкодження пакету.

Пакетувальні засоби багаторазового використання приводить до необхідності перевезення «Зворотної тари».

До переваг пакетування можна віднести:

-більша схоронність вантажу;

- зменшення кількості перевантажувальних операцій;

-можливість механізованого навантаження-вивантаження,що забезпечує прискорення вантажних операцій;

-підвищення продуктивності праці;

-зменшення кількості технічних засобів;

-скорочення простою вагонів;

- ефективне використання ємності складу та транспортного засобу та ін.

При пакетуванні створюються додаткові робочі місця, зменшується вплив вантажу на навколишнє середовище. До недоліків можна віднести додатковівитратина упаковку,додаткову переробку засобів пакетування, перевезення багатооборотної тари. Пакетування вантажів здійснюється силами та засобами відправників. Пакетовані вантажі транспортуються без переформування пакета під час перевезення від відправника до одержувача.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1905 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...