Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перевезення вантажів в міжнародному сполученні. Організація роботи прикордонної станції



Міжнародне сполучення - це перевезення вантажів, за участю залізниць двох або більше держав. Процес перевезення регламентується «Угодою про міжнародне вантажне сполучення». Вантажі до перевезення у міжнародному сполученні приймають по внутрішніх правилах залізниць України, але з виконанням ряду обов’язкових умов, передбачених відповідними угодами. Заявка на перевезення вантажу у міжнародному сполученні подається в/в за 20 днів до початку місяця,що планується. У плані перевезень крім стандартних даних вказується найменування та код прикордонної станції.

Комплект перевізних документів у СМГС наступний:

-накладна супроводжує на всьому шляху та видається в/о;

-дублікат накладної видається в/в(підтверджує прийом вантажу до перевезення);

-дорожня відомість-супроводжує вантаж до станції призначення;

-дублікат дор.відомості складається відповідно до кількості кордонів,що перетинає вантаж +1 екз.-лишається на ст.відправлення;

-лист-інформація про прибуття слідує до ст. призначення з вантажем та видається в/о. Документи складаються або російською,німецькою,або російською,китайською.

Класифікація прикордоннихстанцій:

1. За способом передачі:

-окрема перевірка (коли окремі операції по здачі та прийманню між 2 станціями різних держав);

-об’єднана перевірка(коли станція прив’язана до границі та виконує перевірку разом службами 2 держав одночасно);

-за погодженням.

2. За вантажними операціями:

-перевантажувальні станції;

-без перевантаження та зміни ширини колії;

-без перевантаження але із зміною ширини колії.

Передача вантажу та вагонів із залізниць однієї країни на залізниці іншої провадиться на прикордонній станції сторони, що приймає.У цьому випадку залізниця, що здає, складає передатну відомість на вантажі в шести примірниках: три для залізниці, що здає, і три для залізниці, що приймає. Кожна сторона один примірник передаточної відомості передає в митні служби, другий залишає в конторах передачі прикордонної станції, а третій представляє в управління своєї залізниці. До передатної відомості прикладають усі перевізні і інші документи, що супроводжують вантаж. Крім передатної, складається вагонна відомість у чотирьох екземплярах. З моменту підписання передатної або вагонної відомості представником залізниці вантажі і вагони вважаються переданими і відповідальність за їхню цілість покладається на залізницю приймання.

Передачу вантажів засвідчують накладенням календарного штемпеля на передатні відомостях і перевізних документах.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1055 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...