Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Простій місцевого вагона на станції та шляхи його скорочення



Місцевий вагон- це вагон,з яким на станції виконуються вантажні операції.

Середній простій місцевого вагона – це час знаходження вагона на станції з моменту прибуття до моменту відправлення, за який вагон проходить повний технологічний цикл. Середній простій місцевого вагону складається з 3 груп операцій і визначається за формулою:

tсерм=tпр-во +tво+tво-від (1)

де tпр-во – час від прибуття до подачі під вантажні операції, до них включаються: операції по надходженню, розформування,чекання подачі,прийомо-здавальні операцiй; подання і розставлення.

tво–час під вантажними операціями: розвантаження; навантаження.

tво-від - час від прибирання з-під вантажних операцій до відправлення: переставлення під iнавантаження; чекання забирання; збирання та забирання; накопичення; формування; операції по відправленню,чекання нитки графіка.

Скорочення простою місцевого вагона:

1)за першим елементом можливо досягнути: збільшення кількості маневрових локомотивів для одночасного розформування, маневрові витяги потрібно замінювати на гірки малої потужності; автоматизація розпуску составів; виконання операцій в парку прибуття паралельно; наприклад, операції по прибуттю та прийомо-здавальні операції; оптимізація черговостi подач.

2) за другим елементом: виключення ручної праці; використання механізації та автоматизації вантажно-розвантажувальних робіт, збільшення кількості НРМ.

3) за третім елементом: збільшення кількості маневрових локомотивів для можливості паралельних операцій; виконання паралельних операцій в парку відправлення.

Експлуатаційні характеристики вантажних вагонів

Основні характеристики вантажного вагону:

1. Вантажопідйомність – це максимально допустиме конструкцією завантаження вагону, яке встановлено з урахуванням забезпечення безпеки руху поїздів і збереженості вантажу та вагону.

2. Тара вантажу – маса вагону в порожньому стані,т.

3. Місткість вагона (об’єм вагона),м3 Існує 2 поняття об’єму кузова вагона:

- повний (геометричний об’єм) – добуток внутрішніх розмірів вагона – довжини, ширини, висоти;

- вантажний (корисний) об’єм – та частка повного об’єму, яка реально може бути використана для завантаження певного вантажу.

4. Вісність вагона(ваг.парк складається з 4і 8 вісних вагонів,а також 2,6 вісних).

5. Наявність і характер додаткового обладнання, яке спрощує вантажні операції, дає додаткові можливості при закріпленні вантажу і забезпечує найбільш високу схоронність.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 3308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...