Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

IV. Оцінити ефективність виконання завдання




Рис.3. А лгоритм управлінської діяльності керівника

Функцію оцінки ефективності виконання завдання доцільно здійснювати поетапно. При цьому спочатку необхідно визначити реальні результати виконання завдання, що розглядається, тобто «що зроблено?» (операція 18), а потім шляхом співставлення реальних результатів із завданням оцінити ефективність виконання завдання (операція 19). Якщо виконана робота відповідає заданій, поставлене завдання вважається повністю виконаним, а якщо ефективність виконаного завдання буде менше заданої, необхідно виявити причини її виникнення (операція 20).

Після цього приймається рішення на розробку конкретних заходів з підвищення ефективності виконання поставленого завдання (операція 21), тобто визначається «що треба робити?». Кожне таке рішення є завданням, яке доводиться до підлеглих у вигляді вказівки, «що?, кому?, коли? і як треба зробити?» (операція 22) та організувати його виконання відповідно до приведеного алгоритму.

Практичний досвід використання алгоритмів у військах свідчить про те, що, не дивлячись на деякі труднощі їх початкового оволодіння, вони упорядковують та оптимізують дії командирів при виконанні різноманітних завдань. В результаті цього з’являється можливість у лічені терміни набути всіх необхідних навичок та вмінь для швидкого і чіткого визначення управлінських операцій, що забезпечують якісне виконання відповідних функцій. При цьому, як свідчить досвід, виключаються невиправдані затрати часу на «проби і помилки», оскільки у командирів і начальників одразу формуються найбільш вірні навички та вміння. В цілому постійне застосування алгоритмів у практиці управлінської діяльності командирів і начальників всіх ступенів дисциплінує їх мислення та забезпечує чітке виконання всіх необхідних функцій і операцій у будь-яких умовах при вирішені як бойових завдань, так і завдань повсякденної діяльності військ.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 921 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...