Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

А) у дошкільній освіті



- відновлення роботи закритих у попередні роки дитячих дошкільних закладів, розширення їх мережі до повного задоволення потреб населення;

- стовідсоткове охоплення дошкільною освітою усіх дітей, які досягли 5-річного віку;

- створення оптимальних організаційно-педагогічних, санітарно-гігієнічних навчально-методичних і матеріально-технічних умов для функціонування дитячих дошкільних закладів;

- розширення мережі навчально-виховних комплексів типу «дитсад-школа», відкриття груп та дошкільних закладів недержавної форми власності, формування дошкільних груп для надання освітніх послуг за скороченим режимом занять;

- оновлення змісту, форм і методів навчання, виховання і розвитку дітей дошкільного віку відповідно до вимог Базового компоненту дошкільної освіти (державний стандарт) та програм розвитку дитини «Я у світі», «Впевнений старт».

У 2013 році мережа дитячих садків в Україні продовжувала зростати.

Так, за оперативними даними з регіонів, кількість комунальних дошкільних навчальних закладів у 2013 році зросла на 421 дошкільний навчальний заклад за рахунок: відновлення їх діяльності, у тому числі повернення закладів, що тривалий час використовувались не за призначенням (144), відкриття новобудов (13) та у пристосованих приміщеннях (264)

Протягом року у функціонуючих закладах додатково створено 1564 групи. Окрім цього, відкрито 59 дитячих садків приватної форми власності.

Всього, за оперативними даними у 2013 році у навчальних закладах для дітей дошкільного віку додатково створено понад 55 тисяч місць.

Зростає також кількість дітей у дошкільних навчальних закладах та відсоток охоплення дітей (від 3 до 6 років) дошкільними навчальними закладами різних типів та форм власності.

З метою розширення переліку форм роботи з батьками, на сайті Інституту інноваційних технологій і змісту освіти у рубриці «Дошкільна освіта» створено сторінку для батьків «Форум сім’ї – телефон довіри з питань дошкільної освіти» з розділом «Електронна пошта для батьків» ( http://iitzo.gov.ua/forum-simji/ ). Батьки мають змогу обговорити актуальні питання дошкільної освіти, обмінятися досвідом розвитку і виховання дітей дошкільного віку, задати запитання та отримати обґрунтовані відповіді і науково-методичні консультації фахівців з питань розвитку дітей дошкільного віку.

63. Освітня політика у сфері загальної середньої освіти: стан і перспективи..





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 1339 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...