Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Громадянське виховання і школа



Свої знання громадяни отримують від інформаційних інститутів, насамперед, від школи, інших політико-освітніх установ, засобів масової інформації.

Останніми роками в Україні інтенсивно обговорюється питання створення осередків громадянського суспільства. Під егідою Ради Європи відбулось декілька заходів, що були присвячені цій проблемі. 2005 рік цією поважною організацією проголошений Роком громадянської освіти населення. Сучасна українська школа активізується роботу з громадянської освіти.

Головною проблемою громадянської освіти в сучасній Україні є формування правової громадянської культури у підлітків. Тому сучасна школа як одна із ланок нашого суспільства повинна брати активну участь у вирішенні цієї проблеми. Громадянська освіта — це довгострокова програма, яка повинна впроваджуватись починаючи зі школи.

Метою освіти з основ громадянських прав і держави можна визначити так: це — свідома участь у політичному житті повноправних громадян, що віддані основним цінностям та принципам конституційної демократії. Певну роль у формуванні громадянських настанов у свідомості школярів відіграють сім'я, вулиця, церква, засоби масової інформації. При цьому можна підкреслити історичну відповідальність школи за розвиток розуміння учнями громадянських прав та обов'язків, що реалізуються завдяки як офіційним, так і неофіційним навчальним курсам, котрі вивчаються з початкової школи. Офіційна освіта повинна прищеплювати учням загальне розуміння суспільного життя, діяльності державних інститутів. Громадянська освіта повинна допомагати учням зрозуміти функціонування української та інших політичних систем.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 1065 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...