Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Маркетинговий аналіз умов інвестування



При проведенні маркетингового аналізу умов інвестування виділяють два аспекти.

Перший - пов'язаний із необхідністю оцінки перспективи кінцевого ринку для продукції або послуг, запропонованих проектом. Успіх або провал проекту залежить багато в чому від наявності споживачів, спроможних заплатити за продукцію проекту необхідну ціну.

Другий аспект полягає в правильній оцінці заходів щодо постачання проекту ресурсами, необхідними для його здійснення й експлуатації.

Питання випуску продукції потребує ретельного аналізу обраного ринку з тим, щоб забезпечити ефективний попит на зазначену продукцію по вигідній ціні. При цьому необхідно враховувати:

Ø Де буде продаватися продукція?

Ø Чи має ринок достатню ємність, щоб поглинути всю продукцію без впливу на її ціну?

Ø Якщо подібний вплив на ціну можливий, то наскільки великим він буде?

Ø Чи алишається проект життєздатним із фінансової точки зору при новій ціні?

Ø Яку частку загальної ємності ринку може забезпечити запропонований проект?

Ø Чи є підхожі виробничі потужності для освоєння виробництва нової продукції?

Ø Чи варто передбачити в проекті потужності по переробці продукції або слід створити новий проект із метою її переробки?

Ø Чи призначена продукція для внутрішнього споживання або для експорту?

Ø Чи забезпечує обраний проект продукцію, яка по якості відповідає вимогам ринку?

Ø Які фінансові заходи будуть потрібні для випуску продукції на ринок і які спеціальні заходи слід передбачити в проекті для фінансування маркетингу?

Комерційний аналіз грає вирішальну роль в аналізі проекту. Ринок визначає успіх або провал проектів, і з цієї причини ринки варто вивчати у всіх проектах, причому навіть раніш, чим будь-який з інших аспектів аналізу проекту.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 197 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...