Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Соціальний аналіз



Задачею соціального аналізу є визначення придатності запропонованих варіантів проекту з погляду інтересів групи населення. Він пропонує заходи по забезпеченню відповідності результатів проекту інтересам тієї соціальної групи, на яку націлений проект, і намічає таку стратегію здійснення проекту, яка б користувалася підтримкою населення і, водночас, сприяла б досягненню цілей проекту шляхом стимулювання змін у суспільних уявленнях і поводженні. При відсутності соціального аналізу культурна орієнтація розроблювачів може робити більший вплив на зміст проекту, чим орієнтація людей, для яких проект призначений.

Таким чином, соціальний аналіз зосереджує увагу на чотирьох основних проблемах:

Ø Соціокультурні і демографічні характеристики населення, які охоплюються проектом, його кількісні характеристики і соціальна структура, включаючи розподіл по етнічним і класовим ознакам.

Ø Форми виробничої самоорганізації населення в районі реалізації проекту, включаючи структуру сімей (наявність робочої сили, форми землеволодіння, доступ до ресурсів і регулювання їхній використання).

Ø Прийнятність проекту з погляду місцевої культури, з огляду на спроможність проекту адаптуватися до існуючих соціальних норм і, водночас, призводити до потрібних змін у поводженні людей і їхньому сприйнятті власних потреб.

Ø Зацікавленість у проекті місцевого населення і організацій, їхня безупинна участь у всіх стадіях проектного циклу.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 197 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...