Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види змагань



Залежно від завдань і форми організації змагань, які проводять у школі, їх поділяють на такі види: чемпіонат, змагання на кубок, скорочені, зрівнювальні й товариські зустрічі.

Чемпіонати ‒ найвідповідальніші змагання, переможцеві яких надається звання чемпіона колективу фізкультури. Проводяться один раз на рік, як правило, за коловою системою з визначенням місць усіх учасників.

Змагання за кубок мають залучити до участі максимальну кількість команд і виявити серед них переможця. До таких змагань допускаються команди різної підготовленості. Виступи найсильніших колективів слід передбачити на пізніших етапах. Розіграш кубка здійснюється за системою з вибуванням.

Скорочені змагання, як правило, присвячуються до святкових днів або знаменних дат і проводяться протягом одного-двох днів. Час гри скорочується (наприклад, два тайми по 15 хвилин).

Зрівнювальні змагання організовуються всередині колективу фізкультури між командами різної підготовленості. Щоб змагання сильніших і слабших команд становили спортивний інтерес та створювали умови для напруженої боротьби, сили команд штучно зрівнюються: слабша команда ще до гри отримує кількість немовби забитих м’ячів (фору), яка оголошується заздалегідь або після закінчення матчу. Якщо після матчу, то гра носить більш напружений характер, бо обидві команди, не знаючи розмірів фори, намагаються забити якомога більше м’ячів. Розміри фори залежать від відмінності у класі гри команд, які беруть участь. Кількість очок, які заздалегідь отримує слабша команда, визначає організаційний комітет.

Товариські зустрічі – це неофіційні змагання, які проводяться без затвердженого положення за взаємною домовленістю з командами інших шкіл.

Будь-яке змагання має відповідати заздалегідь розробленому і затвердженому положенню, вкладатися у визначені терміни. При великій кількості команд-учасників створюється організаційний комітет. Непродумане положення, пункти якого сформульовані нечітко, створює труднощі в організації і проведенні змагань.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1741 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...