Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Різні типи підключення до Internet



Серверні комп'ютери глобальної мережі Internet розташовано в організаціях, що надають комерційні мережні послуги індивіду­альним і колективним користувачам. Ці сервери називають хостами (від англ. host - господар) або вузлами мережі.

Для роботи в Internet необхідно встановити зв'язок за ІР-протоколом з організацією, яка надає послуги щодо роботи в гло­бальній комп'ютерній мережі - провайдером Internet.

Провайдерів умовно можна розподілити на первинних і вто­ринних. Первинні провайдери володіють мережами в Україні, а вто­ринні - це фірми, що орендують канали доступу до первинних про­вайдерів і продають послуги доступу до Internet "у роздріб". Послуги вторинних провайдерів можуть коштувати значно дешевше, але їх якість зазвичай помітно гірша.

Комп'ютери можуть бути підключені до Internet двома способами:

• через стандартну телефонну мережу і модем (комутований доступ);

• із допомогою спеціально виділеної лінії.

Робота за звичайним телефонним каналом -дешевша, але надзвичайно залежить від якості конкретної телефонної лінії. Іноді потрібно не один раз повторювати спроби додзвонитися й увійти в мережу. До того ж і якість та швидкість роботи за таким каналом реально значно нижча внаслідок гіршої якості телефонної лінії, що може призвести до значних витрат у разі розривів зв'язку при отри­манні великих масивів інформації.

Виділені лінії, звичайно, надійніші та передають дані значно швидше. Доступ в Internet на таких лініях цілодобовий, без обмеження часу роботи в мережі. Але користуватися такими лініями значно дорожче. Оплата послуг зв'язку за таким каналом часто береться не за реальний час безпосередньої роботи, а за фактичну кількість пере­даної або отриманої інформації. Нині більшість виділених ліній практично схожа на телефонні (наприклад, на польовому кабелі), а якщо провайдер знаходиться недалеко, то використовуються коаксі­альний кабель або кабель типу "вита пара". Однак усе частіше зустрі­чаються лінії, в яких використовуються радіозв'язок, волоконно-оп­тичний кабель і навіть "екзотичні" (поки що) для України супутниковий зв'язок та доступ за мережами кабельного телебачення.

Форма оплати послуг залежить від способу підключення до Internet. Практично у кожного провайдера є кілька тарифних планів - із щохвилинною оплатою, з оплатою за кожний мегабайт переданої або отриманої інформації, фіксований тариф для виділених каналів із визначеною швидкістю доступу і т.д. Вибираючи доступ в Internet через телефонну мережу загального користування, не слід забувати також і про вартість місцевих телефонних розмов.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 1388 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...