Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття про глобальну мережу Internet



Глобальна мережа Internet - це мережа, що складається з десятків тисяч окремих регіональних або інших мереж, з'єднаних між собою так, що користувач будь-якої з них може зв'язуватися з користувачем будь-якої іншої мережі.

Традиційно мережа Internet складається з таких видів мереж:

державні та військові відомства (переважно США і Західна Європа)',

• навчальні заклади та їх бібліотеки;

комерційні організації;

постачальники послуг Internet, які надають можливість доступу до неї окремим користувачам;

• комерційні діалогові служби та електронні дошки оголо­шень, наприклад, Сотри Serve, Атеrіса Опlіпе, Віх, Рrodigy та ін.

Найхарактернішою ознакою таких мереж є достатньо роз­галужена система передачі даних, основним елементом якої є канали передачі даних і вузли комутації. Абонентські системи можуть підключатися або безпосередньо до вузлів комутації, або до спе­ціального серверу доступу в мережу. Правила роботи мережі та обміну даними між комп'ютерами визначаються міжнародними стан­дартами, що базуються на принципі відкритих систем.

Оскільки Internet є мережею мереж, то ніхто в цілому не володіє нею. Кожні компанія, університет, державна чи комерційна організації володіють лише своєю власною часткою мережі та є адміністратором цієї частини мережі. Але загальну координацію розвитку Internet виконує Рада Спостерігачів, яка проводить різні дискусії та обговорення поточних проблем. Якщо виникає необхід­ність в якому-небудь стандарті, то Рада Спостерігачів розглядає цю проблему, приймає стандарт і оголошує про це в мережі. Представ­ники мереж збираються разом і вирішують, як з'єднуватися між собою та як фінансувати ці взаємні з'єднання. Коледж або корпорація сплачують за підключення до регіональної мережі, яка, у свою чергу, сплачує за доступ до Internet - постачальника на рівні держави.

Комп'ютери, що входять до Internet, працюють під управ­лінням різних операційних систем. Але всі вони спілкуються між

собою з допомогою протоколу ТСР/ЇР, який дає можливість окремим частинам Internet працювати разом, створюючи єдину структуру.

ТСР/ІР - це поєднання двох стандартів.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 873 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...