Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ім'я_користувача @ організація.домен



де:

Домен - це дво- або трисимвольний суфікс, що вказує на категорію, під яку підпадає комп'ютерна система користувача.

Наприклад, основні категорії - це:

¨ edu -навчальні заклади;

¨ mil - військові відомства;

¨ gov - державні заклади;

¨ com - комерційні організації;

¨ net - мережі (регіональні або інші), мережні провай­дери, вузлові комп'ютери;

¨ int - міжнародні організації;

¨ org - організації, що не належать до будь-якої з вище­названих категорій.

Коли Internet став міжнародною мережею, виникла необ­хідність надавати іншим країнам можливість контролю за іменами систем, які в них знаходяться. Для цього було створено набір двосимвольних доменів, що відповідають доменам найвищого рівня для цих країн, наприклад, - Україна, ru - Росія, аu - Австралія, -Бразилія, са - Канада, - Німеччина, - Японія, uk - Велико­британія, us - США і т.д. При цьому можливе додаткове вказування регіону розташування комп'ютера, наприклад, kiev.uа - комп'ютер розташовано в Києві, dp.uа - комп'ютер розташовано в Дніпро­петровській області тощо. Загальна кількість кодів країн - 300, комп'ютерні мережі існують приблизно в 170 із них.

Організація - це повна або скорочена назва організації, навчального закладу та ін.

Ім'я користувача - це ім'я, що присвоюється користувачу або його комп'ютеру.

У системі доменних імен може бути будь-яка кількість піддоменів, але більше за п'ять зустрічається надзвичайно рідко. Чим більший ланцюжок, через який здійснюється вихід на міжнародні комп'ютерні мережі, тим довша адреса. Необхідно звернути увагу на те, що домен не описує шлях, яким слід передавати повідомлення, а лише пояснює, де шукати поштову скриньку адресата. Поштові служби самі вибирають маршрут прямування інформації, виходячи з міркувань економії часу і коштів.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 770 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...