Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програмне забезпечення для роботи в Internet



Абонентські станції користувачів працюють переважно під управлінням операційної системи Windows-95/98/2000, хоча на деяких із них установлені ОС UNIX (та її безкоштовні різновиди — FreeBSD, Linux), МасОS або ОS/2.

Тому розглянемо лише програмне забезпечення для вико­ристання з операційною системою Widows-95/98/2000.

Технологія роботи в Internet базується на використанні мережної моделі "клієнт-сервер". Клієнтські програмні засоби, із допомогою яких користувачі можуть повноцінно взаємодіяти з WеЬ-серверами, називаються браузерами.

Найпоширеніші програми-браузери для отримання послуг Internet - це Microsoft Internet Ехрlогег та Netscape Commutator.

І хоча історія розвитку програм-браузерів розпочалася саме зі ство­рення в 1994 році програми Netscape Navigator, усе таки вирішальну роль сьогодні відіграє це Microsoft Internet Ехрlогег. До того ж про­грама це Microsoft Internet Ехрlогег фактично постачається в пакеті з Windows-95, а у Windows-98/МЕ вона вмонтована в систему. Завдяки "намаганню" фірми це Microsoft, в останніх версіях Windows уже неможливо зрозуміти, де закінчується "Проводник" системи, а де починається браузер: Wеb-сторінки можна переглядати в " Проводнике ", а в браузері - здійснювати операції з файлами і папками.

Останнім часом набуває дедалі більшої популярності норвезь­кий браузер Ореrа завдяки простоті в роботі та малому розміру про­грамного пакета. За функціональним оснащенням браузер Ореrа ви­правдовує заяви розробників про те, що він - найкращий браузер у світі, оскільки таких різноманітних сервісів і "настройок" не мають навіть це Microsoft Internet Ехрlоrеr і Netscape Communicator разом узяті. Але поки що цей браузер не дає можливості достатньо коректно працювати з кирилицею без спеціальних пакетів русифікації.

Незважаючи на різноманітність браузерів, інтерфейс їх вікон має схожу структуру. Основна частина (поле перегляду Web-сторінок) займає більшу частину екрана. Обов'язково присутні рядок для вве­дення адреси та рядок меню, а також управляюча панель із кнопками. Призначення кнопок та інших елементів управління програм-брау­зерів буде розглянуто пізніше.

Наступні за популярністю програми - менеджери пошти і новин. Найпоширеніші програми цього класу – Microsoft Outlook Express, Netscape messenger, Eudora та The Bat..

Програма Outlook Express має дещо "спартанський" інтерфейс, але "справляється зі своїми обов'язками на відмінно". Вона працює не лише з електронною поштою, але і з групами новин та дає змогу відсилати листи як у звичайному текстовому форматі, так і у форматі НТМL.

Програма Тhе Ваt має можливості створення кількох пош­тових скриньок для різних користувачів на одному комп'ютері, дає змогу установити пароль для кожної поштової скриньки, і, крім того, дає можливість контролювати надходження повідомлення до адресата з допомогою зворотних листів-підтверджень. Але недоліком існуючих версій Тhе Ваt є неможливість створення та відправлення листа в НТМL-форматі.

Існують і інші програми-утиліти для Internet, наприклад:

- Microsoft Chat, mIRC •- програми-клієнти для "живих розмов" у мережі;

- ICQ - універсальна контактна система - комунікатор, або це Internet - пейджер;

- GetRight, NetVampire, ReGet,FlashGet - для "докачування" файлів при розірванні зв'язку.

Існує ще багато інших програм-утилітів.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 949 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...