Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Http://www.nkkep.dp/ua/index.html



де:

http:// - префікс, який показує комп'ютеру - маршрутизатору, що користувач звертається саме до WWW - сторчки, Фактично це протокол передачі гіпертексту, з допомогою якого взаємодіють клі­єнт і сервер. Але часто цей елемент адреси вказувати не обов'язково;

www.nkkep.dp.ua - доменне ім'я сайту, зареєстроване в Internet. Префікс WWW нагадує, що користувач має справу з WWW -сторінкою;

index.html - ім'я файлу головної сторінки в гіпертскетовому форматі НТМL. Якщо користувач звертається до головної сторінки, то цю частину взагалі можна не вказувати.

Отже, достатньо написати лише www.nkkep.dp.ua - і корис­тувач обов'язково відкриє головну WWW - сторінку цього коледжу.

Гіперпосилання WWW вказують не лише на документи, специфічні для самої WWW, але й на інші сервіси та інформаційні ресурси. Більше того, програми-браузери не тільки розуміють такі посилання, але є також і програмами-клієнтами відповідних сервісів: FТР, новин Internet, електронної пошти Е-mаіІ і т. д.

Отже, програмні засоби WWW є універсальними для різних сервісів Internet, а сама інформаційна система WWW відіграє інтегруючу роль.

Для полегшення пошуку інформації в Internet можна викорис­товувати різні пошукові сервери.

Системи пошуку бувають різними. Одні, наприклад Web, більше підходять для дослідження Web-вузлів, інші - для пошуку інформації в повідомленнях груп новин. А деякі системи навіть можуть повідомляти про нові публікації у Web. Не дивлячись на різноманітність систем, їх основні принципи пошуку інформації дуже схожі. Більшість систем використовує одну мову формування запитів. Наприклад, логічні оператори АND, ОR і NОТ дають можливість знаходити документи, в яких зустрічаються (або не зустрічаються) фрази, перелічені в критерії пошуку. Усі логічні оператори повинні набиратися великими літерами і відокремлюватися від інших компонентів виразу пробілами. У багатьох пошукових системах можна зустріти скорочену форму для логічних операторів (знак "+" замість оператора АND і знак "-" замість оператора NOT).





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 651 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...