Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Психичните причини за заболяванията



Могат ли „психичните болсстотворни причини" да регистри­рат в мозъка болестни симптоми преди те реално да са се проявили в тялото? Следният текст от книгата „Светлина на душата" дава отговор на този въпрос:

„Мозъкът е „сянка", или външен орган на ума, и изследова­телят ще открие, че съдържанието на черепната кутия съот­ветства на онези аспекти от човешкия механизъм, които произ­лизат от мснталния план".

Помнете, че жизнената сила се проявява чрез сърцето пос­редством кръвообращението, докато аспектът на съзнанието се про­явява чрез мозъка посредством нервната система. Това е първото и най-важно нещо, което трябва да усвоите.

Психичните причини за болестта наистина се регистрират в мозъка или ако са от много нисш порядък - в слънчевия сплит, без обаче да се изявяват там като реални болестни симптоми. Това са енергии или сили, които при контакт с енергиите на тялото предиз­викват като резултат (а не преди това) онези състояния, които ние наричаме болест. Психичните причини са форми на енергия, проявяваща се чрез съответните центрове на тялото, които на свой ред определят системата на ендокринните жлези. Хормоналната се­креция, която те отделят в резултат на тази сзотерична стимулация, постъпва в кръвообращението и това води или до добро здраве, ако са налице благоприятни психични причини, или до болести прояви, ако случаят с противоположен.

Именно вътрешното взаимодействие между фините енергии, проявяващите се чрез някои центрове, плюс свързаната с тях ен­докринна система и повлияното от нея кръвообращение, са главни­те фактори, които обуславят като възможността за поява на болест, така и за нейното лечение. Този факт все още не с получил акаде­мично признание. Психологията вече се доближава до много от сзо-теричните истини, но все още съществува пропаст между физичес­кото и етерното тяло, което остава непризнато от академичната нау­ка. Все още липсва реално разбиране за връзката (осъществявана чрез етерното тяло) между вътрешнопсихичното и външната форма. Изучаването на жлезите с важна стъпка напред, но медицината трябва да направи следващата крачка и да свърже ендокринната систе­ма с вътрешните енергийни центрове.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...