Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Блуждаещият нерв (vagus nerve)



Два мощни центъра са свързани с блуждаещия нерв: сърдеч­ният център и този в основата на гръбнака. Те и двата, когато се намират под контрола на душата, функционират чрез тсмснния цен­тър (брамарандра) и съдействат за издигането на огъня кундалини. Когато това стане, цялата нервна система придобива особен вид ритмична активност и отзивчивост, постигната чрез стимулиране­то и контрола от страна на блуждаещия нерв. Запомнете, не блуж­даещият нерв с средство за издигане на огъня кундалини, а по-ско-ро обратното. Когато тсмснният, сърдечният и базовият (в основа­та на гръбнака) центрове установят помежду си магнетична и дина­мична връзка и придобият излъчване, те докосват блуждаещия нерв, в резултат на което огньовете в тялото се съединяват и се издигат, като подпомагат пречистването и „отварянето на всички врати".

Окото

Някои научни школи вече работят над теорията, че очите са диагностичен фактор по отношение на човешкото тяло и дават ключ към правилното му разбиране. Що се отнася до болестта, тези уче­ни са демонстрирали много факти, доказващи диагностичните свойс­тва на очите. Това са търсения в правилната посока, но тяхната на­ука се намира все още в такова зачатъчно състояние, че изводите й не са изцяло доказуеми и достоверни.

В близко бъдеще, когато животът на нашата планета малко се успокои, цялата тема за Визията и регистрирането на вътрешните светове с помощта на окото ще получи колосален импулс и ще бъ­дат открити състояния, за които досега не сме и мечтали. Човекът ще навлезе в нов живот и във висша ера на разбиране. Учението за ириса на окото е много показателно в това отношение.

Защо да не прочетем нещо за окото и да не се убедим в него­вите окултни съответствия на сътворения свят и на целия проблем със светлината? Очите са тясно свързани с душата; казано с езика на окултизма, дясното око представя душата и е проводник набудхи, докато лявото око представя личността и с фактор на нисшия кон­кретен ум. Това, което може да се намери по тази тема в „Тайната Доктрина" и в други книги (включително и мои), ще ви посочи същeствуването на неоткрито поле за изследвания и на свързаната с него теория, които изискват внимателно изучаване ако не за други цели, то поне в интерес на групата.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 351 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...