Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Източните и западните тела



Лечителите често питат дали има разлика в болестотворните причини и симптоматиката при източните и западните тела? В тази връзка искам да посоча, че човечеството е едно и също по целия свят и както източните, така и западните тела са предразположени към еднакви заболявания и проявяват еднакви симптоми. И едните и другите страдат от туберкулоза, рак и сексуални болести; и едни­те и другите често умират от пневмония и грип. Благодарение на хигиената и другите широко провеждани профилактични мерки, та­кива древни болести (наследени от Атлантида) като чумата и холе-рата бавно изчезват. На Изток обаче те все още напомнят за себе си поради устойчивостта на древните цивилизации, липсата на храна и хигиена и вследствие голямата пренаселеност. Съществуват и болести, обусловени от климата и студения въздух на Севера, както и такива, които са последица от многовековно неправилно хранене.

Една от главните причини за формалната разлика (ако такава въобще има) може да се обясни с по-голямата възраст на източните раси. Болестите на юношеството, средната възраст и старостта имат различни характеристики. Народите на Азия са много, много древни, а телесната природа се износва бързо. Японците обаче не проявяват симптомите на тази историческа старост. Индия е много по-древна от Европа, а китайската и японската природи са още по-стари, но не проявяват чертите на своята древност. Причината за това се крие в твърде различния тип емоционално тяло на ариеца и атланта. Цялата тази тема е изключително трудна за обяснение.

Все пак, най-краткият отговор на вашия въпрос е, че няма ни­каква разлика в основните причини за болестите на Изток и на Запад. Те са еднакви за целия човешки род.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 211 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...