Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Диетата



Никоя диета не може да бъде универсално подходяща за всички хора, които имат различни лъчи, специфични темпераменти, функ­ционални особености и конкретна възраст. Всеки индивид се разли­чава по нещо от другите; човек трябва сам да си изясни от какво най-много се нуждае, как най-добре може да удовлетвори телесни­те си потребности и кой вид субстанция ще му позволи да служи най-добре. В този смисъл не съществува универсална гдуповя диета. Не е необходимо да се изхвърля насилствено месото от трапезата, нито строгото вегетарианство да се приема за задължително. Съществуват периоди от живота (понякога обхващащи цели въплъ­щения), през които кандидатът се подчинява на дисциплина в храненето, така като може да има и такива етапи и дори цели животи, когато временно се изисква строго безбрачие. Обаче има и такива жизнени цикли и въплъщения, когато сферата на интереси и служе­не на ученика се премества в други области. При по-късните въплъ­щения липсва постоянната мисъл за физическото тяло; човекът е свободен от комплекса на диетите и действа без да се концентрира върху живота на формата, яде храната, която му е най-достъпна и чрез която той по най-добър начин може да поддържа живота си. В миналото, при подготовката за някое конкретно посвещение, зелен­чуковата диета е била разглеждана като съществена. Но това неви-наги има значение и много от учениците преждевременно започват да се хранят така, сякаш им предстои близко посвещение.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 258 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...