Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виталното тяло



„Кои са главните фактори, които подпомагат формирането на силно и здраво витално тяло? Възможно ли с човек със слабо витално тяло да го укрепи? Може ли т. нар. слабо витално тяло да бъде същевременно здраво, ако неговата слабост се изразява в бър­за уморясмост и бавно възстановяване на силите?"

Това с основателен въпрос, на който ще отговоря максимал­но кратко, защото иначе ще се наложи да привеждам дълги разсъж­дения за виталното тяло, а това е прекалено обширна и многоас-пектна тема, за да бъде разглеждана тук. За нея съм ви дал доста­тъчно информация в предишните си книги.

Когато говорите заслабо витално тяло, вероятно имате пред­вид слабо свързано и координирано с физическия проводник етер­но тяло, което не се държи здраво за външната форма, защото само плътното съединение на етерното тяло с физическата форма осигу­рява цялата му издръжливост. Вие сте прави в това, че с възможно да сте съвършено здрави и в същото време да се оплаквате от бърза уморясмост.

Главните фактори за възстановяване или подобряване на етер­ния контрол са следните:

1. Слънчевата светлина.

2. Правилната диета с преобладаване на протеини и вита­мини.

3. Избягването на преумора и безпокойство.

Срещу всичко това в наши дни действат климатът, световни­те условия, околната среда и самата цивилизация, затова индиви­дът с принуден да се примирява с даденостите, които не подлежат на индивидуален контрол.

Нормалният, здрав и редовен живот с най-доброто средство за осигуряване на по-голяма жизненост. Вероятно имате предвид точно това. Трябва обаче да се помни, че при наличието на слабо етерно тяло, когато възстановяването на виталния контрол изглеж­да трудно или невъзможно, трябва да се признае кармичното огра­ничение и с готовност да му се подчиним като оставим нещата да се решават сами. Даденият конкретен живот не е единствен. Затова често в някое отделно въплъщение условията не се поддават на изме­нение, а вътрешното възмущение и съпротива само удължават тех­ния живот. Ученикът трябва да научи урока да върви напред въпреки, а не поради обстоятелствата.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 504 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...