Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Жлезите



„Възможно ли е чрез медитация да се стимулира задният или предният дял на хипофизата в случаите на хипофункция? Ще може ли медитацията, насочена към интегриране на личността, автома­тично да отстрани неразположението и да нормализира дейността на хипофизата? Може ли така да се уравновеси и урегулира актив­ността и на другите важни жлези?"

Ето само няколко от въпросите; цялата тази тема е твърде обширна, за да позволява едно по-пълно разглеждане в рамките на този трактат.

Съвсем накратко ще кажа, че стимулирането от страна на нс-офита на хипофизата или на кзлто и да с друга ендокринна жлеза чрез мс/тттация с много опасно. Това по принцип е възможно, но не се препоръчва, освен под мъдрото ръководство на онези, които знаят и виждат повече от вас. Жлезите са резултат от активността или пасивността на центровете (чакрите) на тялото и се развиват пара­лелно с тях. Това развитие зависи от лъча и от точката на еволюция. Темата с огромна и сложна и на мен ми се иска да ви напомня, че постоянната личностна загриженост за физическите фактори не во­ди ученика по правилния път. Той трябва да се стреми към интегра­ция на личността, която да се превърне в чист канал на душата. Такава интеграция с закономерен резултат:

1. От формирането на характера.

2. От контакта с душата благодарение на медитацията.

3. От жизненото проявление чрез служене. Дългогодишната и последователна работа в тези три насоки неизбежно ще доведе до желаните промени в системата на ендок­ринните жлези и доколкото целият механизъм е в състояние да из­държи натиска на изискванията от страна на душата, те трябва да се посрещат във всеки отделен живот.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 268 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...