Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експериментальна частина. а) Налийте в пробірки по 2 мл розчинів сульфатної кислоти , сульфату натрію та сульфату алюмінію



1. Йонні реакції

а) Налийте в пробірки по 2 мл розчинів сульфатної кислоти , сульфату натрію та сульфату алюмінію і додайте в кожну такий самий об’єм розчину хлориду барію . Чи однаково протікають реакції, чому?

б) Налийте в дві пробірки по 2 мл розчину карбонату натрію і додайте в одну з них такий самий об’єм розведеної сульфатної кислоти , а в другу – нітратної . Чи однаково протікають реакції, чому?

в) До розчину сульфату алюмінію додайте розчин аміаку. Отриманий осад поділіть на дві частини. До однієї додайте розчин хлоридної кислоти, до другої – розчин гідроксиду натрію. Що відбувається? Складіть рівняння реакцій у молекулярному та йонному вигляді.

г) До розчину сульфату цинку додайте по краплинах розчин гідроксиду натрію. Отриманий осад поділіть на дві частини. До однієї додайте розчин хлоридної кислоти, до другої – розчин гідроксиду натрію. Що відбувається? Складіть рівняння реакцій у молекулярному та йонному вигляді.

д) Запропонуйте два способи добування реакціями обміну гідроксиду магнію. Доведіть його основні властивості. Складіть рівняння реакцій у молекулярному та йонному вигляді.

2. Порівняння сили електролітів

До розчинів ацетатної (оцтової) та хлоридної кислот однакової концентрації (С(к-ти) = 2 моль/л) додайте по гранулі цинку. Порівняйте швидкості реакцій, поясніть, чому вони відрізняються.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 433 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...