Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експериментальна частина. 1. Мідно-цинковий гальванічний елемент



1. Мідно-цинковий гальванічний елемент

Налийте у склянку 50 мл розчину сульфату купруму
(С() = 1 моль/л) і занурте в нього мідну пластинку, у керамічну склянку стільки ж розчину сульфату цинку (C() = 1 моль/л) і помістіть у нього цинкову пластинку. Керамічну склянку обережно опустіть у скляну. Виміряйте вольтметром різницю потенціалів та порівняйте її з теоретичною ЕРС. Складіть електрохімічну схему гальванічного елемента та наведіть рівняння реакцій, що відбуваються на електродах при його роботі.

Рис. 4. Мідно-цинковий гальванічний елемент.

2. Корозія металів.

а) До шматочка алюмінію додайте невелику кількість (2 мл) розведеної сульфатної кислоти. Далі додаємо кілька краплин сульфату купруму(ІІ). Що спостерігаємо? Чому збільшується швидкість виділення газу? Складіть електрохімічну схему корозійного гальванічного елемента та наведіть рівняння реакцій, що відбуваються на електродах при його роботі.

б) До невеликого шматочка магнію додайте розчин хлориду феруму(ІІІ). Через деякий час магній промийте дистильованою водою. Потім промитий шматочок магнію опустіть у воду і додайте фенол-фталеїн. Що спостерігаємо? Поясніть зміну забарвлення.

3. Електроліз водного розчину йодиду калію

Налийте в електролізер розчин йодиду калію , додайте 2-3 краплі фенолфталеїну. Занурте у розчин графітові електроди та підключіть їx до джерела постійного струму. Поясніть, чому змінюється забарвлення розчину біля електродів. Складіть рівняння процесів, що відбуваються на електродах.

4. Електроліз водного розчину сульфату купруму (ІІ)

а) Налийте в склянку розчин сульфату купруму (ІІ) і опустіть у нього графітові електроди. Підключіть їx до джерела постійного струму. Простежте за змінами, що відбуваються на електродах. 3апишіть рівняння процесів, які пояснюють ці зміни.

б) Поміняйте полюси електродів. Підключіть до того ж джерела струму. Простежте за зміною стану електродів. Складіть рівняння процесів, що відбуваються на електродах у цьому випадку.

5. Електроліз водного розчину сульфату калію

Налийте в електролізер розчин сульфату калію, додайте в обидва коліна лакмусу і опустіть у них графітові електроди. Підключіть їx до джерела постійного струму. Як змінюється колір розчину біля кожного з електродів. 3апишіть рівняння процесів, які пояснюють ці зміни.






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 389 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...