Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Високий рівень розвитку дітей. Розуміти об'єднання неперекривних та перекривних множин



Розуміти об'єднання неперекривних та перекривних множин. Ро­зуміти та вміти пояснювати" зміст логічної задачі типу: два батька та. два сина, а всього їх троє. Вміти розбирати множину на підмножини (групи) за різними ознаками. Розуміти зміст арифметичної задачі, дій додавання та віднімання, знати цифри, знаки «+», «—», «=». Уміти розв'язувати прості арифметичні задачі, використовую­чи прийоми обчислювальної діяльності: прилічування та відлічування одиниці на основі розуміння відношення між суміжними числами, прилічування та відлічування по одиниці на основі сполучного зако­ну додавання та на основі складання числа з двох менших чисел.

Знати загальновживані міри довжини (метр, сантиметр), об'єму (літр) та маси (кілограм). Уміти вимірювати відрізки лінійкою. Ро­зуміти і використовувати слова «глибоко», «мілко», «важко», «легко».

Розрізняти, називати та порівнювати між собою многокутники. Ділити геометричні фігури на частини, складати фігури шляхом при­будовування, поділу, трансформації. Здійснювати цілеспрямовані по­шукові дії. В іграх розв'язувати математичні логічні задачі, голово­ломки.

Планувати подумки повний чи частинний хід розв'язання, уявля­ти зміни, що відбуваються у фігурі внаслідок перетворень.

Самостійно розв'язувати задачі на побудову прибудовою, трансформацією геометричної фігури. Доводити правильність чи помилко­вість цього розв'язання. Аналізувати засоби розміщення частин. Від­творювати фігуру за зразками контурного характеру. Розв'язувати задачі на знаходження відміни однієї фігури від іншої.

Орієнтуватися в обмеженому просторі; знати і уміти викори­стовувати основні правила руху пішоходів на вулиці.

Уміти грати в шашки, шахи. За допомогою задач на пошуки недостатньої у ряді фігури розвивати логічне мислення, кмітливість, винахідливість. Вміти пояснювати знайомий маршрут руху. Ознайо­митись з планом місцевості, картою-схемою, масштабом.

Орієнтуватися у часі, свідомо користуватися одиницями часу (година, хвилина, доба, тиждень, рік). Орієнтуватись за годинником.

Показники:

- розуміти та пояснювати відношення між суміжними числами;

- знати цифри, знаки, вміти, користуватися ними при розв'я­зуванні арифметичних задач та прикладів;

- вміти аргументувати вибір арифметичної дії;

- знати деякі правила обчислювальної діяльності;

- вміти вимірювати метром, літровою посудиною, лінійкою;

- порівнювати многокутники, пояснювати їхні особливості;

- знати основні правила руху пішоходів на вулиці, маршрут від. дому до дитячого садка, магазину, школи;

- вміти накреслити план групової кімнати, ділянки;

- використовувати знання у самостійній діяльності (ігровій, по­бутовій, зображувальній, конструктивній);

- орієнтуватись за допомогою годинника.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 946 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...