Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Високий рівень розвитку дітей



Формувати інтерес до дій з множинами. Розуміти запитання «скі­льки?» і правильно відповідати на нього: один, два, три, багато. По­рівнювати групи предметів практичними діями: накладанням та прикладанням. Вчити дітей виражати одну й ту саму думку по-різ­ному: червоних кружечків більше, ніж синіх; синіх — менше, ніж червоних і т. д.

Усвідомлювати й уміти пояснювати дії, пов'язані з встановлен­ням рівності між двома множинами: якщо додати до цієї групи пред­метів ще один, їх стане порівну або від другої групи забрати один — їх теж буде порівну, але менше на один і т.д.

Розпізнавати й правильно називати окремі параметри розміру предметів: довгий — короткий, широкий—вузький, високий —низь­кий.

Використовувати свої знання в самостійній діяльності: дидак­тичних та будівельних іграх, в малюванні, аплікації, конструюванні. Уміти досліджувати форму предметів: виражати свої дії слова­ми: куля кругла, її можна котити, у неї немає кутів, їй нічого не за­важає котитися. Але поставити одну кулю на другу не можна. Куб не можна котити тому, що у нього кути, вони заважають. З кубів можна збудувати башточку.

Виявляти інтерес до самостійної діяльності ігор на аналіз склад­ної форми: складання орнаменту, складання предметів із розрізне­них картинок, складання цілого з частин.

Орієнтуватися на собі та від себе (справа — зліва, спереду — по­заду, вгору — вниз). Розуміти і називати основні напрями: вперед — назад, вліво — вправо і т. д., використовувати ці знання в іграх, в побуті, зображальній діяльності. Формувати знання про час, розумі­ти послідовність частин доби: ранок, день, вечір, ніч.

Показники:

- порівнювати групи предметів накладанням та прикладанням, характеризувати їх кількість словами: більше, менше, порівну;

- пізнавати і правильно називати кількість елементів у групах, які складаються з одного-трьох предметів;

- співвідносити між собою множини, які складаються з одного-трьох елементів і сприймаються на слух і за допомогою зору;

- використовувати знання про розмір предметів у самостійній ді­яльності (іграх, малюванні);

- називати окремі параметри розміру (довжина, ширина, ви­сота);

- обстежувати предмети за формою, використовуючи геометрич­ні фігури як еталони (годинник, люстерко, хустина тощо);

- орієнтуватися,в груповій кімнаті, на ділянці дитячого садка, на столі, аркуші паперу під час малювання, ліплення;

- послідовно називати частини доби, характерне освітлення простору, колір неба в різні частини доби, впізнавати їх на картинах.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1106 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...