Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Середня група (п'ятий рік життя). Достатній рівень розвитку дітей



Уміти порівнювати суміжні множини, складені з одного-двох елементів, ознайомитись з виникненням чисел у межах п'яти. Знати, що коли додати до множини ще один елемент, то вона буде назива­тися іншим числом, на одиницю більшим. Уміти лічити предмети, їх зображення в межах п'яти. Розуміти значення кількісної і поряд­кової лічби, різницю між ними. Впізнавати та називати цифри 1, 2, З, 4, 5. Розуміти, що при лічбі останнє назване число належить до всієї групи перелічуваних предметів.

Уміти порівнювати дві групи предметів (дві множини) і позначати їх числом. Розуміти, що рівність з нерівності можна утворити двома способами: збільшенням меншої або зменшенням більшої мно­жини на один предмет (на одиницю). Розуміти зміст завдань: «по­лічи» і «відлічи». Називати числівники по порядку (ціна, лічба) або з опорою на цифри.

Вчити порівнянню предметів за розміром в цілому й за окреми­ми параметрами: довжиною, шириною, висотою. На основі репро­дуктивних вправ (за зразком) складати ряд розмірів; розмір кожно­го наступного предмета збільшується (зменшується) на 4—5 см.

Знати назви й розуміти особливості геометричних фігур: коло, квадрат, трикутник, куб, куля, циліндр. Використовувати ці знання в дидактичних і будівельних іграх, зображальній діяльності.

Орієнтуватися в часі й: просторі, розуміти і визначати частини доби словами: ранок, день, вечір, ніч. Визначати послідовність дій (спочатку, потім, в кінці) та події (вчора, сьогодні, завтра). Розумі­ти слова і вирази: попереду мене, під столом, за вікном, було вчо­ра, буде завтра.

Показники:

- порівнювати групи предметів, які відрізняються на одиницю, встановлювати рівність між ними;

- лічити предмети, їх зображення в межах п'яти;

- розуміти значення кількісної та порядкової лічби;

- користуватися кількісною' та порядковою лічбою (один, три; перший, третій);

- порівнювати предмети за розмірами;

- знати назву і особливості таких геометричних фігур, як коло, квадрат, трикутник, куб, куля, циліндр;

- орієнтуватися в просторі від себе (спереду, позаду, зліва, спра­ва) та в часі (вчора, сьогодні, завтра);

- давати лаконічні (короткі) або повні (розгорнуті) відповіді на запитання;

- виконувати дії за зразком або інструкцією.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1117 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...